Pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 29.7.219

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Marbellassa viime viikolla suuren kohun saatteleman vangitun suomalaisen pariskunnan nainen on päästetty tänään vapaalle Suomessa odottamaan oikeuskäsittelyä.

Marbellan ja Benalmadenan kulmilla on suurratsiassa pidätetty huumeliiga jonka epäillään kuljettaneen huumeita alueella tonnikaupalla. Ratsiassa otettiin kiinni 16 henkilöä ja 17 autoa takavarikoitiin.

Caixabank teki ensimmäisellä vuosipuoliskolla voittoa vain hieman yli 600 miljoonaa euroa ja sen kurssi kääntyi laskuun romahtaen peräti 7% päivän aikana. Pankilta odotettiin miljardin tulosta jonka se teki viime vuonna samaan aikaan.

Espanjan poliittinen tilanne on tällä hetkellä niin sekaisin ettei kukaan tiedä juuri mitään pääministerin tai edes mahdollisen hallituksen tulevaisuudesta. Ilman hallitusta on oltu huhtikuusta asti.

Hieman yllättäen Espanjassa on EU:n alueen toiseksi korkein bensan hinta heti Tanskan jälkeen. Tämän hetkinen bensalitra ilman veroja maksaa Espanjassa 0,62 euroa.

El Corte Ingles on edelleen yksi Espanjan suurimpia työnantajia ja sillä on nyt palveluksessaan noin 80.000 työntekijää. Lamaa edeltävänä vuonna 2007 sillä oli liki 110.000 työntekijää.

Aurinkorannikolle on annettu virallinen lämpötilavaroitus. Elohopea noussee tänään parhaimmillaan noin 36 asteen lukemiin.

Elon Muskin seuraava visio Hyperloop-projekti päätyneekin Espanjaan Suomen Salon sijasta.

Uimarantojen tupakointikiellot puhuttavat yleisesti Espanjan mediassa. Tulevaisuudessa miltei kaikki rannat saattavat olla ns. savuttomia ja tilannetta valvottaneen ja kontrolloidaan kenties suurilla sakoilla.

Málagan alueella rekisteröidään noin 3 työtapaturmaa joka tunti.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa