Lukuaika: Euroopan etsityin mafiapomo pakeni Aurinkorannikolla – kruununprinsessa taas vaarassa?

Euroopan etsityin mafiapomo pakeni Aurinkorannikolla – kruununprinsessa taas vaarassa?

Marokkolais-hollantilainen mafiajohtaja Karim "Taxi" Bouyakhrichan on nyt etsitty mies. Hän on uhannut myös Alankomaiden kruununprinsessa Amaliaa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Karim Bouyakhrichan (kuvassa keskellä) pidätettiin Marbellassa tammikuussa. Kuva: Policía Nacional.

Viranomaiset ennättivät jo riemuita, kun yksi Euroopan etsityimmistä rikollisista, hollantilainen mafiajohtaja Karim Bouyakhrichan pidätettiin tammikuussa Marbellassa Espanjan Aurinkorannikolla.

Marokkolaissyntyistä rikollista kutsutaan lempinimellä Taxi. Hän on surullisenkuuluisan Mocro Maffia – rikollisjärjestön keulahahmo.

Mocro Maffia on slangitermi, joka viittaa hollantilaisiin rikollisjärjestöihin, joissa on marokkolaistaustaisten jäsenten muodostama verkosto. ”Mocro” on hollannin slangia marokkolaisista ja ”Maffia” tietysti italialaisperäinen termi järjestäytyneestä rikollisuudesta. Mocro Maffia -ryhmät ovat olleet mukana laittomissa toimissa, kuten huumekaupassa, asekaupassa ja väkivaltarikoksissa, erityisesti Hollannissa ja Belgiassa.

Nyt Bouyakhrichan on paennut. Espanjalaismedioiden mukaan hän jätti tulematta oikeuteen Málagassa.

- Mainos -

Lue myös: Hollantilaisjengi sieppasi ja kidutti huumekuskia Fuengirolassa – jättivät pellolle kuolemaan

Passi takavarikoitiin

Mies oli päästetty 18. maaliskuuta ehdolliseen vapauteen odottamaan luovutusta Alankomaihin. Luovutusta ei ollut toteutettu aiemmin, koska Andalusian maakunnanoikeus katsoi, että Bouyakhrichanilla on Espanjassa vielä kesken oleva rahanpesua koskeva tapaus.

Vapautumisen ehtona oli hänen passinsa takavarikointi, velvollisuus ilmestyä oikeuteen joka 15. päivä ja 50 000 euron takuumaksu.

Euroopan laajuinen pidätysmääräys astui voimaan

Miljonääri-Bouyakhrichan maksoi takuumaksun eikä mafiapomosta ole sen koommin kuultu mitään, kun hän pääsi reilu kuukausi sitten vapaalle jalalle.

Hänestä on nyt annettu Euroopan laajuinen pidätysmääräys ja etsintäkuulutus.

Kansallisen poliisin (Policía Nacional) julkaisemalla Youtube-videolla viranomaiset iskevät mafiapomo Karim Bouyakhrichanin asuntoon Marbellassa ja pidättävät tämän tammikuussa 2024.

Poliisit takavarikoivat mafialta miljoonia

Karim Bouyakhrichanin karkaaminen on herättänyt ärtymystä sekä Espanjan poliisin että hollantilaisten viranomaisten keskuudessa.

Kun mafiajohtaja tammikuussa pidätettiin, Kansallinen poliisi järjesti näyttävän lehdistötilaisuuden Madridissa tarjotakseen medialle yksityiskohtia ”historiallisesta” pidätyksestä.

Bouyakhrichan oli ennen pidätystään Hollannin viranomaisten etsityin rikollinen, ja hän on ollut viime vuosina mukana lukuisissa rikostutkimuksissa eurooppalaisten ja latinalaisamerikkalaisten huumeorganisaatioiden välillä.

- Mainos -

Pidätykseen johtaneen operaation aikana takavarikoitiin 75 000 euroa käteistä, 10 000 euron arvosta koruja ja kaksi ampuma-asetta. Lisäksi jäädytettiin 172 kiinteistöä, joiden arvo oli 50 miljoonaa euroa, ja lähes kolme miljoonaa euroa pankkitileillä.

Viranomaiset tekivät myös neljätoista kotietsintää, joista kolme Málagan maakunnassa ja yksitoista Melillan alueella Pohjois-Afrikassa.

Prinsessa Amalia, 20, on Alankomaiden kruununperijä. Hänen isänsä on maan nykyinen kuningas Willem-Alexander ja äiti maan nykyinen kuningatar Máxima.

Uhkasi Alankomaiden prinsessa Amaliaa

Alankomaissa Bouyakhrichania on muuten aiemmin syytetty myös uhkauksesta kuninkaallista perhettä ja eritoten kruununprinsessa Amaliaa kohtaan. Mafiapomo uhkasi siepata nuoren prinsessan vuonna 2022.

Tuolloin vasta 18-vuotias prinsessa ei voinut uhkausten vuoksi muuttaa omaan opiskelija-asuntoonsa Amsterdamissa, vaan joutui elämään tarkassa poliisivartioinnissa. Viime vuonna 2023 Amalia opiskeli Madridissa.

Vaarallisen uhkaajan pakeneminen saattaa kruununprinsessan uudestaan vaaraan, spekuloivat espanjalaismediat nyt.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *