Lukuaika: Naapurit hermostuivat padelkenttien melusta Benalmádenassa: ”Pelaajien huudot ovat pahinta”

Naapurit hermostuivat padelkenttien melusta Benalmádenassa: ”Pelaajien huudot ovat pahinta”

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevan taloyhteisön asukkaat haastoivat nyt kaupungin oikeuteen viereisen padelkeskuksen aiheuttaman melu- ja valosaasteen vuoksi.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Näiltä Club de Raquetan padelkentiltä kantautuva päivittäinen huuto ja mailan läiskintä häiritsevät vieressä sijaitsevan asuintalon asukkaita Benalmádenassa Espanjan Aurinkorannikolla.

Espanjan Aurinkorannikolla Benalmádena Costalla sijaitsevan asuintalon asukkaat ovat kyllästyneet viereisen padelkentän ”melu- ja valosaasteeseen”.

Las Palmeras 25 -nimisen taloyhteisön asukkaat ovat nyt haastaneet Benalmádenan kaupungin oikeuteen urheilukeskuksen aiheuttamasta häiriöstä. Hermonsa menettäneet asukkaat väittävät, että Club de Raqueta -keskus on syypää elämistä haittaavaan meluhaittaan. Padelkentät sijaitsevat ”vain muutamien metrien” päässä valittajien kodeista.

Asukkaat ovat valittaneet melusta jo vuodesta 2021. Valitukset eivät ole johtaneet ratkaisuun, joten nyt he ovat vieneet asian hallinto-oikeuden käsiteltäväksi.

Sulkemisaikaa aikaistettiin tunnilla

Suosituilla kentillä pelataan padelia ja tennistä joka päivä: kentät ovat auki kello 8-23.

- Mainos -

Aiemmin keskus oli auki puoleenyöhön, mutta valitusten seurauksena sen sulkemisaikaa aikaistettiin tunnilla.

– Tähän mennessä se on ainoa toimi, jonka he ovat ottaneet huomioon huolimatta toistuvista valituksistamme, yksi kiukustunut naapuri kertoo.

Club de Raqueta -keskuksessa on kuusi padelkenttää ja kolme tenniskentää sekä kahvila ja pukuhuonetilat. Urheilukeskus on ollut toiminnassa vuodezta ..

Moderni ja luksustason Las Palmeras 25 -talo valmistui vuonna 2019 kenttien naapuriin. Taloyhteisön asukkaat ovat olleet padelkeskuksen kanssa tukkanuottaisilla jo aiemminkin, kun riitaa on aiheuttanut talolle johtava tie ja siitä perittävä maksu.

Vaalea ja moderni Las Palmeras 25 -asuintalo sijaitsee aivan Club de Raqueta -urheilukeskuksen vieressä, kuvassa ylävasemmalla.

Melumittauksista ristiriitaiset tulokset

Benalmádenan kaupunki on suorittanut taloissa melumittauksia. Asukkaiden mukaan tulokset tulivat vasta ”kuukausien kuluttua”. Raporttien mukaan melutasot olivat lainmukaisia.

Asukkaat teetättivät kuitenkin toisen melumittauksen yksityisellä alan yrityksellä. Sen raportin mukaan padelkenttien desibelimäärät ylittävät sallitut arvot kaikissa aikaväleissä.

Hallinto-oikeudella on nyt siis melkoisen haasteellinen tehtävä selvittää, kumpi mittaus on pätevä ja mikä on todellinen melutilanne. Selvää lienee se, etteivät asukkaat valita tyystin turhasta. Monien asuntojen ikkunat ja parvekkeet ovat suoraan päin padelkenttiä.

– Ostimme asunnot keskellä pandemiaa, kun Club de Raqueta oli suljettuna, emmekä voineet kuvitella, millaista melua joutuisimme kestämään, yksi asukas on kertonut.

- Mainos -

– Melu on sietämätöntä, niin mailojen lyöntien melu kuin pelaajien huudotkin, jotka ovat vielä pahempia.

Las Palmeras 25 -asuintalo valmistui 2019. Modernissa luksustason yhtiössä on 41 asuntoa.

Kenttien valot häiritsevät tv:n katselua

Asukkaat huomauttavat, että toistuvien valitusten jälkeen padelkenttien melua olisi voitu yrittää ratkaista ennen oikeusriitelyä.

– Ratkaisuna voisivat olla meluseinien asentaminen, peliajan rajoittaminen tai yksinkertaisesti kenttien kattaminen, mikä vähentäisi melua ja antaisi mahdollisuuden käyttää niitä kesän korkeissa lämpötiloissa tai sateella, naapuri esittää.

– Kentät voisi siirtää myös toiseen paikkaan ja asuntoihin rajoittuvaa aluetta käyttää rauhallisempaan toimintaan.

Taloyhteisön asukkaat vakuuttavat, etteivät halua sulkea keskusta.

– Haluamme vain toimenpiteitä voidaksemme elää rauhassa. Kentillä ei ole edes kylttiä, jossa pyydetään pelaajilta hiljaisuutta. Kenttien valot taas on suunnattu hieman ylöspäin, jotta ne eivät häiritse pelaajia, mutta meidän täytyy laskea ikkunakaihtimet voidaksemme katsoa televisiota.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Valosaaste,PAHA. Asuin Costas.lla 21v. Torressa. Palasin kotimaahan. Lappiin. Tähtitaivaan näin viimeksi. TORREN ASUNTONI PARVEKKEELTA.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *