Lukuaika: Espanjan pääministeri uhkaa erota

Espanjan pääministeri uhkaa erota

Espanjan politiikan huipulla kuohuu. Maan pääministeri Pedro Sánchez ilmoitti keskiviikkona, että hän vetäytyy julkisista tehtävistä ja pohtii, jatkaako hän enää pääministerin tehtävässä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Pääministeri Pedro Sánchez uhkaa erota.

Ilmoituksen takana on se, että pääministerin vaimosta Begoña Gómezista on aloitettu esitutkinta, joka liittyy epäiltyyn korruptioon.

Tutkimusten aloittamisen takana puolestaan on kantelu, jonka on tehnyt äärioikeistolainen Manos Limpias -järjestö. Paikallisessa mediassa Manos Limpias on leimattu pienen piirin järjestöksi, jonka pääasiallinen toiminta on yrittää nostaa lakijuttuja milloin ketäkin vastaan. Mediatietojen mukaan järjestö on vuodesta 1995 lähtien nostanut yli 200 kannetta, joista vain harvat ovat johtaneet mihinkään.

Pääministeri Pedro Sánchez ilmoitti keskiviikkona koko kansalle suuntamassaan kirjeessä, että hän aikoo pohtia, onko pääministerin tehtävien hoitaminen sen arvoista, jos äärioikeisto haluaa viedä politiikan loanheitoksi.

Julkisuudessa pääministerin ilmoitus on otettu vastaan hyvin eri tavoin. Jotkut ovat sitä mieltä, että myös poliitikon pitää ensisijaisesti huolehtia perheestään, toiset syyttävät Sánchezia uhriutumisesta ja vastuun pakoilusta.

- Mainos -

Pääministeri on luvannut kertoa jatkosuunnitelmistaan maanantaina 29. huhtikuuta.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *