Lukuaika: Jethro Rostedt: ”Sanna Marinista ei ollut tietoakaan”

Jethro Rostedt: ”Sanna Marinista ei ollut tietoakaan”

Jethro Rostedt kertoo Fuengirola.fi:n kolumnissaan pienimuotoisesta kyselystään, jonka perusteella espanjalaisten Suomi-tietoudessa näyttää vielä olevan parantamisen varaa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Kohta sitä saa, aurinkoa ja jääkylmää lonkeroa, niin paljon kuin sielu sietää ja lompakko kestää.

Ihanaa!

Aikoinaan mulle oli yllätys, että myös Espanjassa vietetään vappua, samalla tavalla ja samaan aikaan kuin Suomessakin. Vappu on tietenkin ensisijaisesti duunareiden juhla ja Espanja, joka on ja on ollut poliittisesti vasemmalle kallellaan, viettää sitä siinä missä Suomikin. Ja vieläpä samaan aikaan.

On huvipuistoa ja kansainvälistä markkinaa. Tapahtuma on valtava ja kohdistuu Feria-alueelle, siis sinne, missä on tiistaisin ja lauantaisinkin markkinat.

- Mainos -

Kansainvälisten markkinoiden idea on, että mukaan on ilmoittautunut kymmeniä maita, jotka sitten omissa casetoissaan esittelevät oman maansa kulttuuria ja ruokapuolta. On tanssiesityksiä, soitantaa, laulantaa ja vaikka mitä.

Kymmenet tuhannet ihmiset saapuvat paikalle, pitävät hauskaa ja juhlivat, aina yön pikkutunneille asti.

Suomen osasto lupailee hyvää. Kirkkaaksi tähdeksi on paikalle tilattu Marita Taavitsainen ja Suomi-caseta täynnä Suomi-meininkiä.

Perimmäisenä tarkoituksenahan on esitellä Suomea niille, jotka Suomesta eivät mitään tiedä.

Mun empiiristen tutkimusten mukaan, espanjalaiset tietävät yllättävän vähän Suomesta ja suomalaisuudesta vaikka täällä ollaan Los Pacosia rakennettu ja katukuvassa pyöritty jo vuosikymmeniä.

Tein kokeeksi kysely-rallin, johon osallistui 12 espanjalaista. Ikähaarukka oli 17-74. Tosin rouvan tytär korjasi, että rouva on jo 76, mutta mennään nyt tuolla lukemalla.

Heistä kukaan ei osannut nimetä Suomen pääkaupunkia (tosin kaksi ei myöskään Espanjan). Ei oltu kuultukaan vihdasta, joskin saunan tiesi jokainen, koska se tulee Turkista. Entisestä pääministeristä, Sanna Marinista, kuvaa näyttämällä, ei ollut tietoakaan. Nokia tiedettiin, mutta ei tiedetty, että mistä. Angry Birds oli yhdelle tuttu ja yksi tiesi, että Suomessa on myös kuningas, kuten Espanjassakin.

Lakritsi tiedettiin 3/12, lonkerosta ei kukaan ollut kuullutkaan. Maistatin tuotetta kahdelle, joista toinen sanoi, että yök ja toinen pyysi paria lisätölkkiä kotiin viemisiksi.

- Mainos -

Tämän, tosin suppean, kyselyn perusteella voidaan päätellä, että Suomi-tiedon eteenpäin viemisessä on vielä paljon hommia. Kansainväliset markkinat ovat erinomainen tilaisuus tätä tehdä.

Pidetään hauskat feriat ja kiitos järjestäjille jo etukäteen. On siinä hommaa, mutta kivaa sellaista!

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Vappu on kevään juhla ylioppilaita on suurin osa juhlijoista.Puoluekantaa en tiedä eikä kiinnostakaan. Hyvää Vappua sinnekin ihan kaikille.

  • Vappu on Sdp-n ja muun vasemmiston juhla punalippuineen, etsikää kuvia vaikka 70 luvulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *