Lukuaika: Nämä teinipojat pelastivat kolme turistia hukkumiselta Torremolinosissa

Nämä teinipojat pelastivat kolme turistia hukkumiselta Torremolinosissa

12- ja 14-vuotiaat hengenpelastajaharjoittelijat joutuivat tositoimiin Torremolinosissa, kun he havaitsivat kolmen turistin olevan hukkumaisillaan. Nuorten ripeän toiminnan johdosta kaikki pelastuivat.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
12-vuotias Luka Pavlovskyy (vas.) ja 14-vuotias Aleks Todorov eivät epäröineet kun tosipaikka tuli eteen Torremolinosin rannalla. Kolme turistia saa kiittää heitä hengestään. (Kuva: RFESS)

Tapaus sattui viime viikon perjantaina 19. huhtikuuta Carihuelan rannalla Torremolinosissa Espanjan Aurinkorannikolla.

12-vuotias Luka Pavlovskyy ja 14-vuotias Aleks Todorov olivat yhdessä muiden paikallisen hengenpelastusseura Talasa Salvamenton nuorten kanssa harjoittelemassa hengenpelastustaitoja Carihuelan rannalla, kun he havaitsivat kolmen uimarin joutuneen hengenvaaraan.

Kolme ulkomaalaista turistia, noin 25-vuotiaita miehiä, oli lähtenyt aallokkoon ns. puhallettavalla donitsilla. He joutuivat kuitenkin merivirtaan, joka ei päästänyt heitä palaamaan rantaan.

Lue myös: Seniori sai sydänkohtauksen: neljä sankarivahtia pelasti uimarin hengen Benalmádenassa

- Mainos -

Kaksi turisteista oli jo tajuttomina

Aleks havaitsi heidän hätänsä rannalta ja ilmoitti asiasta kouluttajille.

Aleks, Luka ja kaksi heidän kouluttajaansa säntäsivät ripeästi hädässä olleiden avuksi, ja onnistuivat tuomaan kaikki kolme takaisin rantaan.

Apu ei tullut yhtään liian aikaisin, sillä kaksi aaltoihin joutuneista turisteista oli jo menettänyt tajuntansa, ja heille jouduttiin antamaa elvytystä rannalla, jotta heidät saatiin virkoamaan.

Lopulta kaikki kolme vietiin läheiseen terveyskeskukseen lääkärintarkastukseen, jotta voitiin varmistaa että kaikki oli kunnossa.

Lue myös: Iäkäs norjalaismies hukkui Cabopinon rannalla

Pormestarikin kiitti ja onnitteli

Aleks ja Luka ovat saaneet ansaittua kiitosta ja kehuja paikallisessa mediassa ja sosiaalisen median kanavissa pelottomasta ja nopeasta toiminnastaan. Myös Espanjan kuninkaallisen hengenpelastusliiton (Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo) puheenjohtaja Isabel García Sanz jakoi nuorille auliisti kehuja.

– He eivät epäröineet auttaa kolmea vaarassa olevaa ihmistä vaarantaen oman turvallisuutensa, García kehui.

Torremolinosin pormestari Margarita del Cid on kutsunut nuoret miehet vierailemaan kaupungintalolle ja vastaanottamaan kaupungin onnittelut esimerkillisestä toiminnasta.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *