Matkailu Ravintolat

Patikointia ja gastronomiaa Málagan vuoristossa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Sierra de las Nieves vuoristo sijaitsee vajaan tunnin matkan päässä Aurinkorannikolta. Sieltä löytyy Toloxin kylä, joka tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia ja modernia gourmet -tasoista ruokaa. Tolox on erinomainen viikonloppukohde.

 

Tolox, vuoristomaisemia ja patikkapolkuja

Málagan provinssi kätkee vuoristoonsa uskomattomia helmiä. Yksi vähemmän tunnettu on Tolox, pieni valkoinen kylä, joka lepää nätisti Sierra de las Nievesin luonnonpuiston portilla.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Idyllinen kylä itsessään on nopeasti nähty. Kapeita kujia, jyrkkiä katuja ja kauniita valkoisia taloja. Kevätaikaan talot on koristeltu runsain kukkasin. Toloxin varsinainen viehättävyys piilee kylän ulkopuolella, henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa ja opastetuissa luontopoluissa.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Toloxin reitit sopivat vaikka koko perheelle.

Sierra de las Nievesin luonnonpuisto korkeine terävähuippuisine vuorineen on mainio paikka reippailuille ja patikoinnille. Toloxista lähtee useita opastettuja reittejä, jotka ovat sekä pituudeltaan että vaatimustasoltaan kaikki erilaisia. Himopatikoijat löytävät omat pitkät ja vaikeat reittinsä, mutta myös tavalliselle peruskuntoiselle turistille löytyy sopivia polkuja. Kaikille poluille on olemassa maisematakuu.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Toloxin valkea kylä on asettunut Sierra de las Nievesin vuorien etelärinteelle.

 

 

Gourmet ravintola maalaisidyllissä

Yleensä alueen vuoristokylien ravintoloissa on tarjolla kania, villisikaa ja muita alueen riistatuotteita. Ne ovat suurta herkkua, mutta pidemmän päälle melko yksitoikkoista apetta. Toloxista löytyy piristävä poikkeus. Hostel La Plazan yhteydessä toimiva ravintola tarjoaa nykyaikaisen ja trendikkään gastronomisen kokemuksen.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset   Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset   Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

-Olen kiertänyt keittiöitä lähes kaikkialla maailmassa. Olen käyttänyt ruokalistan laadinnassa hyväkseni monipuolista kokemustani. Listalla on paljon viitteitä aasialaisiin makuihin, mutta myös Etelä-Amerikka ja Eurooppa löytyvät mauista, kertoo keittiömestari Sergio Amat.

 

Lähdimme testaamaan kuuden hengen seurueella listaa mahdollisimman monipuolisesti. Varsinkin alkuruoissa kansainväliset vaikutteet näkyivät selvästi. Katkaravut ja kasvikset kookosliemessä vei makumatkalle Thaimaaseen. Oikeaoppinen tulisuus pehmentävässä kookoksessa ja al dente vihannekset olivat herkullisia.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Pulpolla ryyditty pipirrana on maistuvaa.

Rapuceviche vei mukanaan Etelä-Amerikkaan, etikkainen maku oli kohdillaan. Cevichen jälkeen tultiin lähemmäksi, espanjalainen klassikkosalaatti pipirrana sai tällä kertaa potkua pulposta, eli keitetystä mustekalasta. Lounaan lopuksi nautimme vielä lajitelman andalusialaisia juustoja.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Andalusiassa tehdään hyviä juustoja. Tällä kertaa tarjolla oli vanhaa ja tuoreempaa, sekä tulisella pippurilla maustettua juustoa.

Illallisen aloittelimme tomaatilla ja tonnikalalla. Laadukkaat eri väriset tomaatit olivat herkullisia hyvän öljyn ja vinagretten kanssa. Seuraava alkuruoka keräsi koko testiryhmältämme ylivoimaiset pisteet. Punajuuricarpaccio pinaatin ja vuohenjuuston kanssa oli mielikuvituksellinen, kaunis ja ennen kaikkea herkullinen kokemus. Näiden jälkeen olimme valmiit nauttimaan laadukkaat entrecote pihvit.

La Plazan ravintola poikkeaa kaikella tapaa perinteisestä espanjalaisesta maalaisravintolasta. Keittiön monipuolisuus ja luovuus tuli jo kuvailtua, myös viinilista on taitavasti laadittu. Viinilista ei ole laaja, mutta siihen on poimittu laadukkaita viinejä. Ainoa miinus on se, että paikallisia, esimerkiksi Rondan alueen viinejä löytyy niukalti.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
La Plazan ravintolasali on tyylikkäästi sisustettu ja valaistu.

Ravintolan sisustus on intiimi ja väritys pehmeä. Myös valaisuun on kiinnitetty huomiota, täällä ei tarvitse ruokailla siivousvaloissa, kuten turhan monessa andalusialaisessa maalaisravintolassa on tapana. Ravintolan päätyseinä on tehty tyylikkääksi viinihyllyköksi.

Toloxiin ajaa Fuengirolasta vajaan tunnin. Fuengirolassa toimiva suomalainen matkatoimisto Meriatur.com järjestää sinne sekä yksityis- että ryhmämatkoja. Paketteja kannattaa kysäistä.

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa