Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 9.1.2020

 

Espanjan uudesta hallituksesta on kirjoitettu tänään ja eilen paljon, niin Suomessa kun Espanjassa. Yleisesti on ymmärretty varsin hyvin, että katalaanit, jonka epäsuora apu mahdollisti hallituksen syntymisen, on päässyt paremmin vallan kahvaan kiinni. Hallitus siis saatiin aikaan siksi, että katalaanit äänestivät tyhjää. Sen sijaan monet ovat sekoittaneet termit sen suhteen, onko kyseessä enemmistö- vai vähemmistöhallitus. Hallitus muodostettiin ääniin 167 – 165 ja 18 edustajaa äänesti tyhjää. Näin ollen jää lukijan pääteltäväksi, onko kyseessä oikeasti enemmistöhallitus vai ei, ja mikä on sen kyky tehdä uskottavaa politiikkaa…

Kommentti: Onnea ja pitkää ikää Espanjan hallitukselle ei muuta kun vappusatasia kehiin…

Futiksessa kuohuu, taas. Tällä kertaa farssin aiheena on Saudi-Arabiassa pelattava Supercopa, johon ei saada lippuja myytyä. Lippupaketin hinta matkoineen pyörii noin kolmessa tonnissa, joka on monella fanille liikaa.

Kommentti: Jopa seurajohtotasolla on myönnetty päätös pelata otteluita Saud-Arabiassa vain sieltä saatavien ottelupalkkioiden takia hölmöksi.

Malagan futisjengin valmentaja on hyllytetty mediassa levinneen ns. penisvideon vuoksi.

Espanjan medioissa on laajalle levinnyt video, jossa parvekkeen ulokkeella kävelevää pikkutyttöä tituleerataan suomalaiseksi.

Kommentti: Jos näin, osaisiko joku kertoa kuka hän on?

Espanjan hallituksen ministerivalinnat eivät tuoneet suoria yllätyksiä. Ehkä pienoisena yllätyksenä voidaan pitää akateemikko Manuel Castellsia, joka närkästyi taannoin kun häntä kohdeltiin Suomessa hänen omien sanojensa mukaan ”Kuin ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelijaa” hänen kirjoituksensa arvostelun suhteen.

Kommentti: Kannattaisi Manuel olla tyytyväinen, ettei sinua silloin kohdeltu kuin ministeriä. Olisit voinut loukkaantua ystäväsi Himasen kanssa pahemmin, vaikka tuskaanne saattoikin lievittää sadoilla tuhansilla Suomen tulevaisuutta auttamaan kirjoitettu ”Viitteetön pamfletti”…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa