Blogi Pääkirjoitukset

Jos täytätte mun lasini

Onko lasi puoliksi täysi vai tyhjä? Tähän orastavaan karanteenin purkuun tuo kysymys sopii harvinaisen hyvin.

Jos olet niitä ihmisiä, joille lasi on puoliksi tyhjä, nyt tehdyt höllennykset karanteenin eivät ole mistään kotoisin. Se, että ulos ei pääse kuin tiettyinä aikoina on sinulle negatiivinen asia, koet rajoitteet rangaistuksena.

Jos taas pidät lasiasi puoliksi täynnä, asia on päinvastoin. Iloitset mahdollisuudesta ulkoilla aamuvarhain tai illalla auringonlaskun aikaan.

Tässä ulkoiluasiassa kyse on omasta asenteesta. Yrittäjien ja talouden kannalta asia ei ole pelkästään asennekysymys. Jos ravintolaan ei saa ottaa sisään asiakkaita kuin puolet terassin istuinkapasiteetista, lasi on ikävä kyllä puoliksi tyhjä. Tai jos saat mennä tekemään remonttia tyhjään taloon, mutta et asuttuun, remonttireiskan lasi näyttää myös melko tyhjältä.

Hallitusti ja asteittain, kuten Suomessakin sanonta karanteenin purkamisesta kuuluu. Samaa strategiaa käyttää myös Espanjan hallitus. Tuo sanapari ei tarkoita käytännössä mitään. Se on vallankäyttöön liittyvää liturgiaa, jolla saamattomuus ja rohkeiden päätösten välttäminen saadaan kuulostamaan hyvältä.

Jos ohjenuorana olisi esimerkiksi järkevästi ja mahdollisimman nopeasti, se toimisi ohjaavana valona päätöksentekoon. Silloin sekä Marin että Sánchez olisivat määritelleet päätöksenteolleen tavoitteet, joihin pyrkiä. Nyt laseja ei tunnuta täyttävän.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
8
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa