Lukuaika: Mika Heikkilä: ”Jeti Rostedtia ei saisi lyödä ennen kuin on tuomittu”

Mika Heikkilä: ”Jeti Rostedtia ei saisi lyödä ennen kuin on tuomittu”

Fuengirola.fi:n kolumnissaan Mika Heikkilä pohtii toimittajien tapoja.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Muistan elävästi, kun 20 vuotta sitten luin kollegani Sanna Walleniuksen Iltalehden kolumnin, jossa hän kertoi vahingonilon olevan paras ilo. Nauratti niin paljon, että oli pakko lähettää hänelle viesti loistavasta tekstistä. Se ei kuulu toimittajien tapoihin. Sen sijaan lyödyn lyöminen kuuluu.

Fuengirolassa asuva Jethro ”Jeti” Rostedt on joutunut tämän moukarin alle. Olemme olleet Jetin kanssa kavereita 15 vuotta eli ennen tv-ohjelma Diiliä.

Pari vuotta sitten sain tietää Jetin välirikosta toisen ystäväni – hänen silloisen bisnespartnerinsa – kanssa. Aihe oli uutisen arvoinen, joten aloin työstää siitä juttua Iltalehteen.

Olen tehnyt useita ”negatiivisia” uutisia kavereistani, jolloin tunteet on heitettävä syrjään ja pysyttävä asiassa. Muutaman asian olen yrittänyt pitää kirkkaana: Älä lyö lyötyä. Älä käytä tarpeettomia adjektiiveja. Asia kirjoitetaan asiana.

- Mainos -

Kuukausi sitten Jeti kirjoitti Alibin päätoimittajan Mika Lahtosen FB-sivuille, miten hän oli positiivisten kirjoitusten aikana tehnyt elämäntapamuutoksen ja laihtunut, nyt – keskellä monien medioiden ”nyrkkeilymatsia” – hän on riutunut. Tai ennen hänellä oli terveen punaiset posket, nyt se johtuu ryyppäämisestä. Ylisanoja pitäisi välttää niin ”positiivisissa” kuin ”negatiivisissa” jutuissa.

Miten kävi IL:n jutun kanssa? Ystävänä Jeti totesi: ”Vittu Hemi. Luulin, että ollaan kavereita?” Vastasin, että tieto on jo julkinen. Eikö ole parempi että minä kirjoitan siitä kuin joku tuntematon toimittaja?

Samassa Jetistä tuli yrittäjä Rostedt, joka antoi asialliset kommentit. Kuukausi sen jälkeen tapasimme sattumalta Jeti’s Kebabissa. Vaihdoimme kuulumiset ja jauhoimme paskaa ilman ongelmia kuten viime viikolla puhelimitse.

Jeti voi olla syyllinen moneen rikokseen, mutta niistä ei saisi lyödä ennen kuin on tuomittu. Olen varmasti itse syyllistynyt samaan ongelmaan eli tuominnut ennen tuomiota.

Jaa tämä artikkeli
9 kommenttia
  • Höpsis. Mies on jättänyt niin paljon velkoja maksamatta ja kavereitaan kxxxxxnut, että tuomita voi. Ennemminkin pitää antaa anteeksi Jari Sillanpäälle joka on nappaillut liikaa sitä sun tätä, mutta ei aiheuttanut harmia juurikaan muille kuin itselleen.

    • Näitä veivikauloja on media pullollaan. Patsastellaan.milloin minkin auton tai mökin edessä. Kuvissa on ”,hilloa’ ja jutuissa enemmän. Mutta jortikoilla on kaikki vekselillä. Eikä maksaminen kiinnosta ennen kuin ulosottomies on iskenyt. Sittenkin runoillaan kaikkea paskaa että homma on hallussa. Kenellä? Veivikauloilla ei ainakaan.

  • Kyllä saa. Jeti on tehnyt niin kusisesti ei vaan ihmisille jotka ovat pitäneet häntä kaverinaan vaan koko yhteiskunnalle jättämällä miljoonia maksamattomia veroja. Tähän pääl jetiltä ei löydy edes selkärankaa ottaa vastuu virheistään vaan lähtee karkuun Espanjaan. Tämmöstä ihmistä ei pidä silittää päähän ja voivoitella kun lehdet kirjoittaa niin ikävästi, ihan itse on kuoppansa kaivanut.

  • Ei tarvitse lyödä ketään, ei ennen eikä jälkeen tuomion. Jokainen suunnitelmiensa raunioille joutunut on taatusti selvillä tapahtumista, mitä on tehnyt ja jättänyt tekemättä. Mitä vahinkoa ja hätää on aiheuttanut toisille. Olkoon se heidän keskeinen riita ja kaaos, ei toisten tarvitse täällä mediassa enää ”herkutella” vahingoniloisina.
    Tosin on olemassa niitäkin persoonia, joiden mielestä kaikki oman elämän surkeudet ovat muiden syytä; siinä tilanteessa muistutus on tarpeen.

  • Nämä imiset, jotka ulisee Jetin maksamattomista veroista ei itse saa edes tonnin pikavippiä. Kateudessaan kirjoittelevat mitä sattuu tietämättä adioiden todellista laitaa

  • Suomi on aina ollut kateellisten ihmisten maa. Eikä se ole mihinkään muuttunut. Eiköhän Jeti ole aikanaan veroja maksanut, ja työtä antanut monelle. Ei meistä kukaan varmasti tiedä mitä verottaja nyt vaatii ja mitä ei, ja mikä sitten mahdollisessa oikeudenkäynnissä menee läpi tai ei. Turha todellakin huudella ennenkuin kaikki on selvää. Pitäkööt kukin huolta omista veroistaan ja asioistaan. Tsemppiä ja voimia vaan Jetille!

  • Täytyy muistaa, että kun itse asettuu julkisuuteen, ei voi määrätä, mitä voi julkaista. Mitä enemmän julkisuutta hyödyntää, sitä matalammaksi yksityisyyden suoja tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *