Uutiset Viihde

Alikersantti Rokka joukkoineen valtaa näyttämön

Tuntemattoman sotilaan yksi kuuluisimmista kohtauksista on, kun Rahikainen, Lehto ja Määttä seisovat kovennettua.

Suomen itsenäisyyspäivän juhlaa valmistellaan Fuengirolassa jo kovalla tohinalla.

 

Kuluvan vuoden juhlan vetovastuu on Suomelalla. Vallitsevat olot eivät ainakaan helpota suomalaisten vuoden tärkeimmän juhlan järjestelyitä. Suomelan hallituksen puheenjohtaja Paavo Ässämäki ja taiteilija Päivi Mäkinen eivät jääneet tuleen makaamaan, vaan päättivät, että juhla järjestetään niillä mahdollisuuksilla, mitä on käytössä.

Sotasairaalan lotat kuolevan sotamiehen äärellä.

–Alueen kuororivit ovat harventuneet, sillä jokaisesta kuorosta laulajia on paljon Suomessa. Tämä tarkoitti, että paikalla olevista henkilöistä kasataan sekakuoro näytelmää varten, Mäkinen kertoo.

Menneen viikon sunnuntaina oli Tuntemattoman sotilaan läpimenoharjoitukset, jossa laulut soivat mahtipontisesti ja jokainen mukana oleva näyttelijä ylsi huikeisiin ja koskettaviin suorituksiin laulaen liikuttuneen koeyleisön ihon alle. Näytelmä on jo lähes valmis, sillä mikäli Aurinkorannikon liikkumisrajoituksia kiristetään, on yhteisöllä mahdollisuus taltioida esitys ennakkoon, jotta itsenäisyyspäivän juhlallisuudet saadaan järjestettyä ainakin netin välityksellä.

Sota on julistettu alkaneeksi ja miehet tekevät lähtöä rintamalle.

Juhlallisuuksissa on mukana myös seurakunta, jotta juhlajumalanpalvelukseen osallistuminen on kaikille mahdollista.

–On hienoa, että seurakunta pääsee osallistumaan tapahtumaan, sillä siellä missä ihmiset ovat, siellä on myös kirkon paikka, Jarmo Karjalainen, Aurinkorannikon pappi sanoo.

Näytelmän ohjaaja Päivi Mäkinen on häkeltynyt ihmisten innokkuudesta ja työmoraalista.

–Pohdin, että mistä saisimme aseita. Silloin Klaus Riste sanoi, ettei ne ole ongelma ja kohta meillä oli konekiväärin ja pystykorvan puisia jäljitelmiä lavalla. Eija Helminen puolestaan osui samalle lennolle ja kerroin hänelle, mitä olemme tekemässä. Pian hän ottikin yhteyttä, että mitä voisi tehdä ja hänestä tuli tarpeiston hoitaja. Eija on putkiradiosta lähtien hommannut kolmen viikon aikana vaikka ja mitä!

Rintamalotta kuuntelee radion uutislähetystä. ”Sota ja Karjala hävittiin, mutta rauha voitettiin.”

Puvustuksesta vastaa Mallu Luostarinen. Näytelmän vaatteet on lainattu Säkylän talvi- ja jatkosotamuseosta. Puvustus on alkuperäistä sotavaatetusta ja aiemmin niitä on käytetty esimerkiksi vuonna 1989 valmistuneessa Talvisota elokuvassa.

6.12.2020 vietettävän Suomen 103. itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat Fuengiolan Girasolissa lipunnostolla kello 9. Pääjuhlaa juhlitaan Rauhanpalatsilla kello 14 alkaen, joka on mahdollista nähdä myös internetin välityksellä. Lisätietoja tapahtumista tiedotetaan lähempänä juhlapäivää.

Tiina Jokinen

Mitä pidit jutusta?
+1
78
+1
9
+1
2
+1
4
+1
2
+1
3

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa