Ajankohtaista

Hyvänpuhumisen viikko käynnistyi

Terve hei, tällaista se hyvä elämä on! Siinä Erkki J. Vepsäläisen yleisin tervehdys Aurinkorannikon suomalaisille.

Erkki Vepsäläinen on organisoinut Hyvänpuhumisen viikkoa Aurinkorannikolla jo 15 vuotta. Nyt taas se aika vuodesta, kun pahat puheet heitetään pois ja toisista puhutaan pelkkää hyvää hyvää. Ohessa Vepsäläinen kertoo viikon historiasta ja tarkoituksesta.

 

Asun Välimeren rannalla Fuengirolassa. Kävellessäni rantahietikolla auringonlaskun loistoa ja Välimeren kutsuvan huokuvia laineita ihaillen sanon käsi kädessä vastaantuleville ihmisille;

–Life is beautiful, la vida es bella, elämä on kaunista.

Eräänä päivänä vastaani käveli Fuengirolan paikallistelevision suomalainen toimittaja ja hän riemuitsi kuultuaan ja nähtyään sanojeni vastaantulijoissa herättävän hyväntuulisuuden. Päätimme heti, että tällaista hyvän mielen sanomaa on julkistettava maailmalle.
Soitin Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtorille ja päätimme, että järjestämme koululla kansainvälisen lastenpäivän viikolla Minä puhun hyvää -kirjoitukset. Myös Fuengirolan televisio osallistui tapahtumaan televisioimalla sen.

Olen järjestänyt Hyvänpuhumisen viikon joka vuosi vuodesta 2004 alkaen.

Hyvänpuhumisen viikolla puhumme hyvää kaikista asioista; kodistamme, perheestämme, ystävistämme ja ympäristöstämme, luonnosta ja yleismaailmallisista asioista ja hetkistä. Opettelemme puhumaan ja järjestämään pieniä mukavia hyvän tuulen tuokioita itselle ja muille. Hyvyys huokuu ja samaistuu ja leviää ryhmistä ryhmiin ja valloittaa koko maailman.

Meidän tulee käyttää kaikkia aistejamme niin kuin niiden alkuperäinen tarkoitus on ollut. Ihailkaamme luonnon kukoistusta. Kukkien väriloistoa, luonnon vihreyttä, sinikukkaisen elämänlangan kiertymistä.
Kiittäkää ja iloitkaa pienenpienistä aiheista ja hymyilkää, sillä hymy tarttuu ja luo mielihyvää.

Tämä on kutsu kaikille ihmisille – lapsille ja aikuisille.
Maanantaina 16.11 aloitamme hyvänpuhumisen sulosoinnut ja jatkamme hyvän puhumista.

Erkki J. Vepsäläinen
vaeltava runoilija

Mitä pidit jutusta?
+1
159
+1
30
+1
1
+1
6
+1
2
+1
4

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...

Viikon kysymys

Uskaltaisitko mennä kuljettajattoman linja-auton kyytiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa