Uutiset

Vuosikertavirhe historiassa

Vuosien 2008 ja 2009 vaihteessa unohtui vaihtaa lehden vuosikerta. Nyt tuo 12 vuotta voimassa ollut virhe on korjattu tämän vuoden vuosikerta on 16..

Viineistä puhuttaessa vuosikerroilla on usein suuri merkitys. Lehtimaailmassa vanhempi vuosikerta ei aina välttämättä ole tuoreempaa parempi, mutta merkityksellinen se kuitenkin on.

 

Lehdessä vuosikerta vaihtuu aina kalenterivuoden vaihtuessa. Vuoden 2021 ensimmäistä Fuengirola.fi lehteä valmistellessamme muistimme hoitaa tämänkin asian. Viime vuoden lehdissä etusivulla luki 14. vuosikerta. Jotenkin tuli sellainen tunne, että siinä on yksi vuosi liian vähän. Sormilla ja muilla välineillä laskien päädyimme siihen, että nyt pitäisi alkaa 16. vuosikerta. Lehden ilmestyminen alkoi vuonna 2006.

Tarkistimme vuoden 2019 lehtien kannet ja niissä luki 13. vuosikerta. Ei auttanut muu, kuin kaivaa esiin kaikki historialliset lehtikansiot ja etsiä virhettä. Ja kyllä se sieltä löytyikin. Kun hypättiin vuodesta 2008 vuoteen 2009, vuosikertamerkintä oli sama, 3. vuosikerta. Tuolloin oli unohtunut vaihtaa numero.

Huvittavaa on se, ettei kukaan tuolloin huomannut virhettä, eikä se ole tullut myöhemminkään mieleen. Nyt asia on kuitenkin korjattu, eli perjantaina ilmestyy 16. vuosikerran ensimmäinen lehti.

Pahoittelemme 12 vuotta voimassa ollutta virhettä. Emme kuitenkaan usko sen haitanneen erityisesti lukunautintoa. Hyvää alkanutta vuotta ja vuosikertaa kaikille.

Toimitus

 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
39
+1
9
+1
45
+1
2
+1
2
+1
2

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa