Lukuaika: Irina Viitala: Ulkosuomalaiset yrittäjät ovat Suomen salainen voima

Irina Viitala: Ulkosuomalaiset yrittäjät ovat Suomen salainen voima

Irina Viitala korostaa Fuengirola.fi:n kolumnissaan suomalaisten yrittäjien yhteistyön tärkeyttä kautta maailman.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Suomi tunnetaan innovaatioista, koulutuksesta, teknologioista ja salmiakista, mutta myös maailmalla pyörivistä yrittäjistä ja pisneksistä. Olemme se porukka, joka raivaa tietä näille Suomesta tuleville salmiakeille, innovaatioille ja brändeille. Turhan usein toki liian ujosti ja vähän myöhässä. “Ruotsalaiset teki jo Ikean, ei me sit voida tehdä enää mitään.” – on tuttu ajattelupartemme karrikoiden.

Mitä jos kuitenkin teroitettaisiin kyynärpäät, nostetaan pää pois leukakuopasta ja tuumataan, että kyllä mekin voimme osallistua maailmanlaajuiseen kilpailuun, vaikka ruotsalaiset menivätkin jo perävalot etäällä vilkkuen.

Hyödynnetään verkostoa! Ulkosuomalaiset yrittäjät tuovat (maailmanlaajuisesti) kansainvälistä osaamista ja verkostoja, jotka ovat puhdasta kultaa Suomen yrityksille ja viennille. Eri puolilta maailmaa löytyy syvällistä tuntemusta eri markkinoista ja kulttuureista, mikä auttaa suomalaisia laajentumaan ulkomaille ja löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kun ulkosuomalaiset yrittäjät olisivat osa Suomen kansallista verkostoa, heidän kokemuksensa ja kontaktinsa ovat superpähkinöitä Suomen taloudelle.

- Mainos -

Vaikka Suomella on fantastinen apu valtion tuottamasta TeamFinlandista ja loistavista diplomaateista, ei mikään korvaa toisen yrittäjän konkretiatason sparrausta, yhteistyötä ja mentorointia.

Kun Suomi on edustettuna eri puolilla maailmaa, se vahvistaa kansainvälistä mainettamme ja suhteita. Ulkosuomalaiset yrittäjät toimivat lähettiläinä Suomen puolesta, edistäen brändiämme maailmalla, tarjoten ainutlaatuisen näkökulman ja ymmärryksen Suomen ja muiden maiden välisiin suhteisiin.

Toivottavasti se ajattelumalli, että Suomesta tapahtuva aivovuoto on ainoastaan huonoa ja tuhoavaa, ei olisi vallitseva. Asiaa voidaan katsoa myös voimavaravinkkelistä. – Hyvin Suomessa kohdeltu ja kohdattu ulkosuomalainen yrittäjä maksaa kyllä avusta korkoineen kotimaahansa takaisin.

Vedetään kelkkaa yhdessä, joko sitten Jyväskylästä, Fuengirolasta tai Timbuktusta käsin.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *