Blogi Pääkirjoitukset

Vapauttakaa Andalusia

Suomen hallituksen keskiviikkoinen päätös jättää matkustusrajoitteet voimaan Espanjan osalta oli ikävä kylmä suihku. Päätös eittämättä vähentää ainakin viikkoturistien innokkuutta lähteä lomailemaan Espanjaan.

On ymmärrettävää, että päätös syntyi asetettujen kriteerien mukaan. Espanja kokonaisena maana ja kansakuntana ei täyttänyt niitä kriteereitä, jotka Suomen hallitus asetti muutama viikko aiemmin.

Ainakin valmistelevassa virkamieskunnassa tuntuu olevan järkevää väkeä. Keskusteluissa on virinnyt ajatus alueellisesta rajoitusten purkamisesta. Espanjan saaret olisivat tällaisessa järjestelyssä ensimmäisiä, heti perässä olisi Andalusian vuoro. Näillä alueilla Suomen vaatimat kriteerit täyttyvät kirkkaasti.

Suomen hallituksen olisi hyvä huomioida päätöksissään Aurinkorannikon suomalaisyhteisön suuruus ja sen erikoislaatuisuus. Kyseessä on isoin Suomen rajojen ulkopuolella oleva suomalaisasujaimisto. Se työllistää tuhansia suomalaisia.

Suomalaisilla Aurinkorannikolla riittää töitä ainoastaan, jos alueelle tulee paljon muita suomalaisia. Nyt voimassa olevat matkustusrajoitteet saattavat jättää ison joukon ihmisiä ilman töitä. Heistä tulee nopeasti iso kuluerä Suomen työvoimaviranomaisille.

Moni Aurinkorannikolla asuva ja työskentelevä joutuu jättämään kesälomamatkansa Suomeen väliin tänä vuonna. Kolmen viikon lomalle ei ole järkeä lähteä, kun kahteen ensimmäiseen viikkoon ei saa tavata tuttavia eikä sukulaisia.

Uskotaan ja toivotaan, että hallitus ja virkamiehet ymmärtävät Andalusian ja Aurinkorannikon erityisyyden. Ja nopeasti.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
20
+1
2
+1
3
+1
1
+1
2
+1
1

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa