Blogi

Syntipukki

Yksikään meistä ei ole synnitön, niin ainakin Sanassa kerrotaan. Syntejä on ihan riittämiin todellakin meille jokaiselle. Perisynti on se hankalin riippakivi, joka on seurannut meitä ihan Aatamista ja Eevasta asti.

Eeva kun usutti kumppaniaan kajoamaan tiedon lähteeseen. Siitä sitten rangaistiin häveliäisyydellä, jonka seurauksena häpyä alettiin peittämään viikunanlehdillä.

Noista ajoista syntientekomahdollisuudet ovat melkeinpä karanneet käsistä. Onneksi apuun on tullut, tai mieluummin pakotettu, syntipukki.

Israelilaiset tuon mainion idean keksivät kun huomasivat pappien syntien määrän olevan hallitsematon. Ei muuta kuin pistetään kaikki synnit elukan päälle ja ajetaan tämä nelijalkainen pahuudenpesä sitten aavikolle nääntymään.

Rahvaalle piti antaa samanmoiset mahdollisuudet ja heidän syntitaakkansa kantajaksi valittiin pukki. Siitä tämä syntipukki nimitys. Papit pistivät tietenkin paremmaksi ja valikoivat härän syntien saattajaksi aavikolle jossa se lusifer odotti lähetystä. Kevennein hartioin voitiin siis taas jatkaa sielutonta elämää, niin kirkon ulkopuolella, kuin sisäpuolellakin, aamen.

Miten meillä sitten Fugessa tämä toimisi? Aihetta kyllä olisi. Mijasissa olisi niitä aasitakseja joiden kärryille saisi tuplakuorman, ei muuten selkä kestäisi elukalla, sen verran levotonta on elämä Aurinkorannikolla.

Näitä syntipukkeja voisi olla jo valmiiksi esimerkiksi Rosaledan stadionin ulkopuolella, koska Malagan tappiolle löytyy aina syntipukki.

Numerobaarin (92) edustalla pukille löytyisi heti käyttäjiä. Silloin voisi lähteä kirkasotsaisena kotiin syntipukin ottaessa asian hoitaakseen. Kivenheitot kannattaa sitten unohtaa kokonaan.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa