Blogi

Elävää saippuaa

Mitä elävällä elämällä on tarjottavana kaltaiselleni ihmiselle, joka ei ole tipanhiukkaa kiinnostunut Salatuista eläimistä, Kotikaduista, Uusista päivistä tai muista saippuasarjoista? Vastaus kuuluu, että tietenkin eduskunta, tuo kansan valitsemien ja rahoittamien kellokkaiden temmellyskenttä.

Veljien (termi Juhani Tammisen) Hakkarainen (pers) (ei herra, toimittajan huomautus) ja Vähämäen (pers) saunasekoiluista oli tuskin ehditty toipua, kun iltapäivälehdet ja Seiska saivat jo uutta, mutta ikävä kyllä ei niin uutta uutisoitavaa.

Saunaseikkailuja seurasi suomalaisen yhteiskunnan muoti-ilmiö uupumus nyt Arkadianmäelle palanneena. Touko Aalto (vihr) ei ole kuitenkaan uupujista ykkönen, sillä häntä ennen uupumus on ehtinyt kaataa sairauslomalle ainakin sellaiset raavaat urhot kuin Jani Toivolan (vihr) ja Pertti Salovaaran (kepu).

Palautetaan hetkeksi mieleen, miten raskaita aikoja ”Jankka” ja ”Perra” joutuivat oikein kokemaan.

”Menetin persoonani yrittäessäni olla uskottava”, tilitti Toivola. Ja jatkoi: ”Itkin polkiessani töistä kotiin ja valvoin yöt”. Toivola käsittelee raskasta aikaa myös kirjassaan.

”Eduskunnasta oli aina kova kiire päästä illaksi kotiin Lempäälään lukemaan lapsille iltasatu. Kansanedustajakollegani puolestaan jäivät puimaan asioita ja verkostoitumaan”, kertoi Salovaara. Ehkä hän käsittelee raskasta aikaa myös kirjassaan.

Jani Toivolaa ja Pertti Salovaaraa yhdistää se, että molempia on auttanut kansanedustajatiellä myös menneisyys julkisuudessa. Molempia yhdistää maailma, missä uupumus tuntuu olevan muoti-ilmiö. Tämä riittänee.

Jani Toivola nousi viimeksi otsikoihin niin isosta ihastuksestaan taksin takapenkkiin – kuluvalla vaalikaudella taksireissuja on jo toista tuhatta ja laskua 22 000 euroa – kuin asuntokikkailustaankin. Eduskunnan sivuilla Toivola ilmoittaa kotikaupungikseen Helsingin, mutta samaan aikaan mies on ilmoittanut eduskunnan hallinto- ja palveluosastolle asuvansa vakituisesti Riihimäellä.

Lienee turha edes muistuttaa, että asuinpaikka Helsingin ulkopuolella tuottaa tilille korotettua kulukorvausta kuukausittain huomattavan summan.

Eduskunnan taksitaksakuningas ei Toivola sentään ole. Se titteli kuuluu itseoikeutetusti Vesa-Matti Saarakkalalle (sin.), joka istui taksissa pelkästään kesä-heinäkuussa yli kolmentuhannen euron edestä. Siis aikana, jolloin oli kesälomalla.

Istuvat asuntokikkamestarit ovat tietysti Hakkarainen ja Vähämäki, mutta hekin ovat sentään vielä kaukana lajin kautta aikojen kovimmasta tekijästä eli Paavo Väyrysestä. Me vanhemman polven edustajat muistamme vielä hyvin jalasmökin, nuorempien olisi hyvä sivistää itseään kvg-taktiikkaa käyttäen.

Ilkeämielisempi ihminen voisi tulkita uupumuksen suosion kalasteluksi, jota minun nuoruudessani tavattiin säpi-hakuisuudeksikin kutsua. Samaa lienee hakenut Hakkaraisen ja Vähämäen puoluetoveri Juho Eerola (persihmisiä siis hänkin), joka kertoi vast´ikään kokeneensa seksuaalista ahdistelua työpaikallaan.

”Se oli asiatonta ehdottelua, koskettelua ilman lupaa ja koskettelua vielä erityisesti sellaisille alueille, joihin ei yleensä ole soveliasta edes itse kosketella”, valitti Eerola. Ahdistelua tapahtui Eerolan mukaan kolmasti. Kirjaa mies ei ole karusta kohtelustaan tiettävästi ainakaan vielä tekemässä

Eerola on paitsi kansanedustaja myös Suuri tuntematon -yhtyeen laulusolisti. Suosittelen katsomaan Youtubesta yhtyeen Röyhkeä -nimisen musiikkivideon, minkä tehtyään jokainen voi tehdä Eerolasta omat johtopäätöksensä. M.O.T.

Asko Tanhuanpää

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa