Uutiset

Maakuntahallitukselta lupa villisikojen kaupunkimetsästykseen

Villisiat ovat häiriköineet asukkaita mm. Mijasissa. (Kuva: Pia Janhonen)

Villisikojen tunkeutuminen kaupunkialueille on puhuttanut ja huolestuttanut Aurinkorannikon kaupungeissa jo pidemmän aikaa.

 

Nyt apuun on kutsuttu Andalusian metsästysseura. Sen jäsenistä koostuvalle Servicio de Controladores con Arco de Especies Silvestres:lle (SCAES) on annettu lupa ampua jousella villisikoja myös kaupunkialueilla.

Fuengirolan lisäksi villisikojen vierailut asuinalueilla ovat lisääntyneet ainakin Marbellassa, Benalmádenassa, Mijasissa ja Málagassa. Villisikoja vetää kaupunkeihin muun muassa se, että ne saavat vettä puistojen kastelujärjestelmistä ja suihkulähteistä sekä tietenkin roska-astioista löytyvät ruuantähteet.

Tilannetta pahentaa se että jotkut asukkaat ovat alkaneet ruokkia villisikoja, kenties tajuamatta miten vaarallisia ne voivat olla. Nyt on jo tiedossa tapauksia villisikojen hyökkäyksistä koirien kimppuun ja niiden aiheuttamista liikenneonnettomuuksista.

Villisikojen metsästystä kaupunkialueella jousilla on jo kokeiltu Madridissa. Nyt myös Aurinkorannikon kaupungit voivat tarvittaessa turvautua tähän keinoon.

Lähde: Euro Weekly News

 

Mitä pidit jutusta?
+1
9
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Liikennettä

  Aurinkorannikon liikenne on yksi niistä asioista,joista väännetään peistä, kun keskustellaan...
Kimmo Sahlman

Sinun valintasi

Armokuoleman (eutanasia) hyväksyminen ei pakota sinua kuolemaan. Abortin hyväksyminen ei tarkoita,...

Viikon kysymys

Kiinnostaako Ylen Paratiisi-sarja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203