Blogi

Ihmeellinen agave!

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kuvat: Kristian Kaarna

Suuntasin valokuvaajan kanssa Andalusian maaseudulle. Etsimme asiakkaillemme maaseutukohteita, jonne he voisivat asettautua.

Andalusia on moniulotteinen maakunta. Historiallisten kaupunkien ja rantalomakohteiden ohella täältä löytyy paratiisinomaisia alueita kauniine oliivi- ja mantelilehtoineen.

Pienet kylät ja henkeäsalpaava maaseutu ovat nykyään myös monien suomalaisten kotikontuja. Erittäin varteenotettava vaihtoehto nykyaikaisessa, globaalissa laajakaistaisessa yhteiskunnassa.

La Axarquían alueella olevalta rinnetontilta löytyi kymmeniä valokuvaajaa pidempää mehikasvia. Nopealla googlauksella niiden nimeksi saatiin agava.

Nämä agavet ovat alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta, jotka muuttoliikkeen saattelemana saapuivat Espanjaan. Tämä tequillan raaka-aineena käytettävä mamu-kasvi sai meidän kummankin jakamattoman huomion.

Agaven lehdet ovat meheviä, vahapintaisia, ja niiden kärjessä on vahva ja terävä piikki. Niissä on luonnetta, joka soveltuu hyvin Andalusian maaseudulle.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Elääkseen kasvi ei tarvitse jatkuvaa huolenpitoa ja se voi menestyä myös erittäin kuivissa olosuhteissa. Ihmetykseksemme kasvi kukkii vain kerran elinaikanaan. Sen tarkoitus on kerätä ravinteita valtavaa kukintoa varten, kukkia ja kuolla.

Kasvi kuolee ollessaan elämänsä huipulla. Se edustaa minulle Marilyn Monroeta ja monia muita elämänsä huipulla olevia artisteja.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tämän jopa draagisen elämän aikana se kuitenkin tuottaa sellaisen määrän hyvää, johon harva kasvi voi päästä. Agave tuottaa nopeasti kuituja, joita voidaan käyttää mm. paperin ja narujen valmistamiseen. Jos suomalainen vihreä kulta voitaisiin korvata agavella, metsäteollisuutemme olisi vielä maailman huipulla.

Eräs Facebookista tuttu kaverini alkoi kutsua vaimoaan Agaveksi, koska vegaanimaailmassa hunaja korvataan agavesta valmistetulla rinnakkaistuotteella.

Markus Aho

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa