Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 24.2.2020

 

Yksi viikonlopun puhutuimpia aiheita Espanjan mediassa oli likipitäen koko Kanarian pimentänyt Calima-hiekkapöly, joka sulki Kanarian lentokentät ja meriliikenteen. Tämän johdosta viranomaiset julkaisivat sarjan varoituksia ja sulkivat erinäisiä tapahtumia. Caliman mikropartikkelimäärä ylitti poikkeuksellisesti 1000 partikkelia per kuutiometri ja näkyvyys laski alle yhteen kilometriin. Lento- ja meri liikenne pysäytettiin ajoittain viikonloppuna kokonaan ja tämän päivän lennot lienevät pääasiallisesti myöhässä. Teneriffalla risteilyalukset kolaroivat kevyesti satamassa kovan tuulen vuoksi.

Caliman pitäisi poistua tänään iltapäivällä. Asiaa on paikoittain Kanarialla helpottanut yöllä ja aamulla vaikuttanut pieni sade, joka sitoi hieman hiekkapölyä. Calimaan liittyen Kanarian terveysviranomaiset myönsivät julkisesti ensimmäisiä kertoja, että Calimalla saattaa olla terveydelle haitallisia vaikutuksia, jonka takia ulkona liikkumista pyydettiin välttämään ja suuri osa koulija määrättiin pidettäväksi kiinni maanantaina. Caliman kerrottiin kuivattavan limakalvoja ja pahentavan mm. astman oireita.

Real Madridin tähtipelaaja Marcelo on jäänyt kiinni ajo-oikeudetta ajosta. Rike on Marcelolle jo toinen asiaan liittyen. Marcelo menetti myös kotimaassaan Brasiliassa ajo-oikeutensa vuodeksi kesällä.

Kommentti: Marcelon tulevat sanktiot tullevat osoittamaan hyvin, ettei Espanjan laki ole kaikille sama…

FC Barcelona ohitti viikonloppuna Real Madridin La Ligassa tehtyjen maalien määrässä. Barcelonalla on nyt kasassa 6151 tehtyä maalia.

Malagan Gran hotel Miramar isännöi Flamenco-messuja, joissa muodilla on suuri panos. Tänään alkaneeseen tapahtumaan odotetaan yli 5.000 kävijää.

Espanjan pankkisektorin suora ja epäsuora vaikutus maan talouteen on valtava. Pelkästään Caixa-pankin vaikutuksen arvioidaan olevan liki 10 miljardin luokkaa ja se vaikuttaa yli 70.000 työpaikkaan.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa