Urheilu

Liikekannallepano-tapahtuma sai ihmiset liikkeelle

Viileästä säästä huolimatta Liikekannallepano-tapahtumaan saapui sunnuntai-iltapäivänä suuri joukko ihmisiä. Perinteeksi muodostunut tapahtuma on lunastanut paikkansa Aurinkorannikon suomalaisten sydämissä.

Aurinkorannikon leijonat järjestivät sunnuntain tilaisuuden nyt neljättä kertaa. Kahden viime vuoden aikana järjestelyissä on ollut mukana myös suomalaisia yhdistyksiä. Tänä vuonna mukana oli Sydän- ja Diabetesyhdistys, Naisten Pankki, Saapas-ryhmä,Nuorten taidepaja, Etsivä nuorisotyö sekä Lumipartio. Pääsponsorina toimi Vithas-sairaalat. Tapahtumassa yhdistykset jakoivat tärkeää infoa omasta toiminnastaan sekä arkipäivän asioista. Tilaisuudessa näytettiin mm. miten sydäniskuri toimii käytännössä, ja diabetesyhdistyksen teltalla sai mittauttaa oman verensokerinsa.

Tapahtuman isä Pekka Salomaa oli myös mukana ja kertoili hieman historiaa.
-Tapahtuman ajatus lähti siitä, että halusin järjestettäväksi liikuntapainotteisen tapahtuman jonka avulla kerättäisiin rahaa. Musiikkitapahtumia oli, joten itse urheilumiehenä halusin saada ihmisiä liikkumaan. Vuosien varrella tapahtumaan on lähtenyt mukaan suomalaisia yhdistyksiä ja tapahtuman tuotto menee suoraan yhdistyksille ja sitä kautta suomalaisille.
Liikuntatapahtumaan osallistujat pääsivätkin osallistumismaksun yhteydessä itse vaikuttamaan siihen mihin tuotto ohjataan. Pääsylipun takana oli valikko, josta sai valita mille yhdistykselle halusi tuoton annettavaksi.
Yhdistysten haastattelujen jälkeen läsnäolijat saivat nauttia vielä yllätysesiintyjän Milana Misic:n upeasta lauluesityksestä.

Pirteän alkuverryttelyn jälkeen kajahti lähtölaukaus ja voin 260 henkeä lähti reippaana kohti Sohailin linnaa. Noin 6 km kävelyn jälkeen oli mukava syödä Reflan maistuva hernekeitto ja jutella vielä tuttujen kanssa päivän tapahtumista.

Teksti ja kuvat: Virpi Pietarinen

Tapahtuman isä Pekka Salomaa Ilkka Fonsen ja Matti Kuusiston seurassa.

 

Naisten Pankin aktiivit mainostivat tapahtumassa 8.3. klo 18 Nuriasol:ssa olevaa tapahtumaa.

Mitä pidit jutusta?
+1
17
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa