EU:n kupeessa: Gibraltar

 

Gibraltar tarjoaa vierailijalle brittiläistä tunnelmaa, huikeita nähtävyyksiä sekä henkeäsalpaavia maisemia. Yksi Gibraltarin kokemisen arvoisista nähtävyyksistä on vierailu sen näkyvimmälle maamerkille, 426 metriä korkealle kalkkikivivuorelle – The Rock of Gibraltarille. Vuosittain tällä 200 miljoonaa vuotta vanhalla luonnonsuojelualueella vierailee reilu miljoona ihmistä. Kalkkikivivuoren kapeat kiemuraiset tiet vievät turistin näköalapaikkoihin, joista avautuvat huikeat maisemat. Salmi on kapeimmillaan vain 14 km leveä, joten näkyvyys on hyvällä ilmalla aina Afrikkaan asti.

St. Michael’s Cave -tippukiviluolassa on järjestetty mm. konsertteja.

Vuorelta löytyy 300 metriä merenpinnasta sijaitseva St. Michael’s Cave -tippukiviluola. Luolassa pääsee ihastelemaan vaikuttavan näköisiä ja kokoisia tippukiviä lähietäisyydeltä. Tippukivien historiaa lukiessa voi samalla nauttia taustalla soivasta musiikista ja tippukiviä korostavista värivaloista. Näyttävä luola on suosittu tapahtuma- ja konserttipaikka. Siellä on loistavan akustiikkansa ansiosta järjestetty eri genrejen musiikkitapahtumia mm. ooppera-, rock- sekä pop-konsertteja.

Apinoiden kanssa on syytä olla tarkkana.

Vuoren kuvatuimpia nähtävyyksiä taitavat kuitenkin olla Euroopan ainoat luonnonvaraiset apinat, magotit. Apinat ovat tärkeitä gibraltarilaisille, sillä heidän uskomuksensa mukaan Gibraltar säilyy Iso-Britannian hallinnassa niin kauan kuin alueella asuu apinoita.

- Mainos -

Turismin myötä tämä 200 yksilön puolikesy apinalauma on tottunut ihmisiin ja apinat ovatkin varsin uteliaita. Apinoiden voi nähdä matkustavan turistibussien kyydissä peilistä riippuen, tai istuskelemassa aidoilla turistien kuvattavana. Viekkaat apinat ovat myös vikkeliä varkaita. Silmänräpäyksessä turistilta voi kadota pähkinäpussi kädestä tai silmälasit päästä, joten varovainen näiden kanssa kannattaa olla. Pitää myös muistaa, että apinoiden syöttäminen on ehdottomasti kielletty, sillä vaarana on apinoiden liika kesyyntyminen ja röyhkeyden kasvaminen.

Vuorelta alas päästyä voi kaupungissa nauttia rauhassa brittiläisestä tunnelmasta. Kaupunkia kierrellessä vastaan voi tulla koppalakkinen Bobby tai ohi voi suhahtaa tutunnäköinen kaksikerroksinen bussi. Kadunvarsilla postikortin voi sujauttaa punaiseen postilaatikkoon, ja aina niin suositun selfien voi napata vanhassa englantilaisessa puhelinkopissa. Ajan saa helposti kulumaan tekemällä verovapaita ostoksia Main Streetin pienissä liikkeissä tai istahtamalla brittiläiseen pubiin ja nauttimalla perinteisen brittiläisen pubiannoksen fish & chips.

Muista:

Centro Finlandian päiväretki Gibraltarille järjestetään viikoittain, torstaisin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteessa meriatur.com

Virpi Pietarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...