Blogi

Ennustuksia 2020

Ennustaminen on toimittajalle hauskaa. Voi laittaa mielikuvituksen liikkeelle ja siitä huolimatta ihmiset lukevat niitä. Vai miksi luulette lehtien julkaisevan horoskooppeja – ammattikielellä horoja.

Vuonna 2020 älykkyysosamäärä Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten keskuudessa nousee. Costalla mitä tahansa -palsta lopetetaan, koska ihmiset oppivat googlaamaan Renfen aikataulun, ymmärtävät, että lentoasemalla odottaa vapaita takseja, espanjalaisessa kaupassa myydään vehnäjauhoja sekä tajuavat, että ”mikä on paras ravintola” -kysymys on yhtä absurdi kuin kaksilapsisen perheen äiti kysyisi ”montako lasta minulla on”.

Täällä asuvat suomalaiset oppivat espanjan kielen, vaikkakin ennuste on yhtä ohut kuin Suomen huonoimman pääministerin, keskustan Juha Sipilän unelma nyt jo haudattujen kiky-tuntien ja aktiivimallin tuomista miljoonista yrittäjille. (Tämä ennuste ei koske raumalaisia ja savolaisia, joiden pitäisi ensin opetella suomen kieli.)

Perussuomalaiset perustavat Rannikolle oman yhdistyksensä ja lopulta lopettavat sen, koska noudattavat omaa maahanmuuttovastaista politiikkaansa ja palaavat Pohjolaan. Suomessa asuvia tuttuja käy sääliksi sen takia, millaista sakkia he joutuvat vastaanottamaan.

Suomalaispubien omistajien vaihtoviikot loppuvat, koska he vihdoinkin ymmärtävät, että jokaisen yrittäjän etu on nostaa 2,50 euroa maksavan tuopin hintaa 20-30 sentillä siitäkin huolimatta, ettei suomalainen pienyrittäjä tarvitse lomaa tai hemmottelua.

Että tällaista tänä vuonna.

Mika Heikkilä

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Liikennettä

  Aurinkorannikon liikenne on yksi niistä asioista,joista väännetään peistä, kun keskustellaan...
Kimmo Sahlman

Sinun valintasi

Armokuoleman (eutanasia) hyväksyminen ei pakota sinua kuolemaan. Abortin hyväksyminen ei tarkoita,...

Viikon kysymys

Kiinnostaako Ylen Paratiisi-sarja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203