Yritysuutiset

Asioidenhoitoa maan tavalla – mutta omalla äidinkielellä

Pia Pesonen ja Rocio Palomo työskentelevät yhdessä ja hoitavat suomalaisasiakkaiden asioita oli kyse sitten asuntokaupasta, veroilmoituksen teosta tai uuden yrityksen perustamisesta.

Pia Pesonen ja Rocio Palomo istuvat keskittyneenä tietokoneen ääressä. Suomalaisasiakkaan veroilmoitusta kootaan yhteistyössä. Rocio Palomo on malagalaisen CM Asesores talous- ja lakiasiaintoimiston ekonomi. Pia Pesonen puolestaan vastaa suomalaisasiakkaiden palvelusta.

Yhteistyö suomalaisasiakkaiden kysymysten parissa sujuu saumattomasti.

-Asioidenhoito omalla kielellä on aina helpompaa ja väärinkäsityksiltä vältytään. Usein asiakas ei aina edes tiedä mitä kysyä, niin tällainen kulttuuri- ja kielitulkkaus on tarpeen, Pia kertoo.

Lähellä asiakasta

CM Asesores on toiminut Málagan alueella jo yli 20 vuotta. Yritys on tarjonnut talous- ja lakipalveluja suomalaisasiakkaille heti toiminnan alkuvuosista lähtien. Suomalaisasiakkaiden määrä on kasvanut ja yritys satsaakin entistä parempaan asiakaspalveluun.

-Olemme huomanneet, että monelle on helpompi asioida Fuengirolassa kuin saapua Málagaan. Me toimimmekin SmartWorkPlaza business ja co-working keskuksen kanssa yhteistyökumppaneina ja tapaamme asiakkaita tilassa aina keskiviikkoisin.

– SmartWorkPlazassa käyminen on minulle kivaa vaihtelua, Rocio sanoo. Keskiviikkoisin tilassa syödään aina jäsenten oma aamiainen ja puuroakin on tarjolla. Sitä en ole kyllä vielä maistanut, Rocio nauraa.

Espanjalainen byrokratia on monelle suorastaan kauhistus

-Moni kokee asioidenhoidon Espanjassa hankalana aivan turhaan, naiset vakuuttavat. Kahvilakeskusteluina kerrottuihin tarinoihin mañana-maan asioidenhoidosta kannattaa suhtautua varauksella.
Rocio muistuttaa, että asiat kannattaa aina tarkistaa asiantuntijalta. Liian usein ihmiset ovat hoitaneet tai paremminkin jättäneet hoitamatta asioita vääriin tietoihin perustuen.

-Asiat kannatta hoitaa kerralla kuntoon, jälkikäteen selvitysten tekeminen on aina hankalampaa.

-Jos ostat Espanjasta asunnon, perustat yrityksen tai hankit oleskeluluvan (residencian), tulee sinusta verovelvollinen Espanjassa, Palomo muistuttaa. Tämä tuo henkilölle oikeuksia mutta myös velvollisuuksia samoin kuin Suomessakin.

Suomalaisten yrittäjien määrä Aurinkorannikolla on kasvanut ja uusia kasvuyrityksiä tulee rannikolle jatkuvasti lisää. Pia Pesonen näkee SmartWorkPlazan community managerina alueen yritysmaailman aitiopaikalta.

-Meille tulee päivittäin kyselyitä yrityksiltä, jotka ovat tulossa Espanjaan niin työskentelemään kuin tuomaan tänne yritystoimintaansa.

Yritystoiminnan aloittamiseen, verotukseen ja kahden maan välillä toimimiseen tarvitaan paikallisen asiantuntijan kokonaisvaltaista apua. Rocio on nähnyt monen ulkomaisen yrittäjän helpottuneen ilmeen, kun hän on voinut auttaa tätä Espanjan lainsäädännön sokkeloissa.

Mitä pidit jutusta?
+1
9
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa