Ajankohtaista Hyvinvointi

Suomelan vuosi 2020 tarjoaa lisää urheilua

Suomela alkaa liikuttaa suomalaisia Santa Fe:n stadionilla.

Uusi vuosi saa monet päättämään liikunnan lisäämisestä elämäänsä. Pallopelien ystäville on nyt Aurinkorannikolla entistä paremmat mahdollisuudet päätöksen toteuttamiseen.

 

Suomelan kattavaan harrastustoimintaan saadaan tämän vuoden alusta lukien lisää urheilullisuutta, kun sekä sählylle että jalkapallolle starttaa oma harrastuskerho. Me päätimme kysellä näistä tarkemmin Suomelan toiminnanjohtajalta Filip Bovinilta.

Milloin uudet sähly- ja jalkapallokerhot aloittavat toimintansa?

– Sählykerho kokoontuu ensimmäisen kerran torstaina, 16.1. klo 12-13. Jalkapallokerho aloittaa jo maanantaina, 13.1. klo 10-12. Nämä ovat myös säännölliset harjoitusajat. Tosin sählykerhon suhteen tieto on vielä alustava, koska asiaa ei ole lyöty virallisesti lukkoon.

Missä kerhot kokoontuvat?

– Sählykerho kokoontuu Santa Fe:n rullakiekkohallissa ja jalkapallokerho Santa Fe:n ulkokentällä Nuriasolia vastapäätä.

Keille nämä liikuntakerhot on suunnattu?

– Aikuisille. Harjoitusaika määrittää pitkälti sen, etteivät nuoremmat pääse osallistumaan. Kyseessä on höntsä fair play, eli ne jotka tulevat mukaan sitoutuvat herrasmiespeliin ilman liukutaklauksia ja väkivaltaa. Tarkoitus on, että kaikilla on kivaa ja meininki on rento, jossa nautitaan pelistä ja yhdessäolosta.

Minkä verran pelaaminen maksaa?

– Hinta on molemmissa sama, 5€/krt. Summa maksetaan käynnin yhteydessä ohjaajille.

Mitkä asiat innostivat perustamaan uudet kerhot?

– On pitkään kyselty ja nähty tarvetta tällaiselle toiminnalle. Espanjassa futis-kulttuuri on iso, mutta ulkomaalaisena siihen on vaikeaa päästä sisään. Kevyt harrastushöntsä on sopiva muoto kaikille. Malaga CF Fan Club Finland on myös mukana markkinoinnissa, tuemme toisiamme tässä.

– Sählyn osalta kyseessä on pohjoismaalaisille tuttu ja suosittu laji, jossa suomalaiset ovat parhaimpia maailmassa. Laji leviää hyvin Espanjaan ja sitä kautta Suomesta saadaan myös taloudellista tukea lajin levittämiseen. Monelle suomalaiselle se on lajina tuttu ja hauska tapa viettää aikaa, sillä lajia voi harrastaa helposti ilman että syntyy vahinkoja.

Minkä verran odotatte kerhoihin osallistujia?

– Aloittavat lajit eivät tietenkään saa heti kenttiä täyteen, mutta uskomme että kun sana leviää niin päädymme ottamaan isomman kentän ja mahdollisesti toisen vuoron molemmille. Jatkossa suunnittelemme myös laajentamista nuorisoon ja lapsiin, sillä futiksen harrastaminen Espanjassa on byrokraattista ja lähes mahdotonta ulkomaalaisille.

– Sählyn vieminen nuorisolle on kaavailtu jo Suomelan kauden loputtua maaliskuun lopussa kouluille lajia esittelemällä. Yhteistyökumppanimme Fuengirola Lions ja TUTORS ovat sitoutuneet auttamaan ja kehittämään näitä urheiluharrastuksia yhteistyössä Suomelan kanssa. Olemme jo käyneet useilla Aurinkorannikon alueen kouluilla ja saaneet kiitosta sekä kaupungin toimijoilta että kouluilta, kuin myös näkyvyyttä paikallisissa medioissa Mijas TV, Fuengirola TV & Mijas Semanal.

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Missä mallissa ovat kesälomasuunnitelmasi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa