Operaatio: Pelasta lintunen

Heräsin aamulla normaaliin tapaan tai myönnettäköön, että vasta puolenpäivän aikaan ja aloin lukea uutisia iPadilta. Niiden jälkeen vilkaisin totutusti sähköpostiini.

Yksi meili vaati vastausta, joten nousin istumaan. Kirjoittaessa vastausta vilkaisin ikkunan suuntaa – en siksi, että olisin kuullut mitään – ja huomasin, että edellisenä päivänä lattialle jättämäni imurin letkun päällä nökötti pikkulintu.

Ensimmäisenä suljin makuuhuoneen oven, ettei lintu pääse paskomaan muihin huoneisiin, kun se pelästyy tätä mörköä. Seuraavaksi hiivin varovasti linnun ohi vetämään kevyen verhon pois avoinna olevan ikkunan edestä. Lintu katsoi minua hölmistyneenä, vaikka ohitin sen vain muutaman kymmenen sentin päästä.

Sen jälkeen nostin lakanan eteeni, että pikkuruinen ymmärtäisi, että ainoa oikea suunta on avoinna olevaa ikkunaa kohti. Lähestyin lintua ”lakanaseinän” edessäni, mutta lintu ei reagoinut siihenkään. Ei yrittänyt räpyttää siipiään tai päästää ääntää suustaan. Se vain tutkaili minua rauhallisesti.

- Mainos -

Samalla huomasin, että linnun vasen siipi vaikuttaa vahingoittuneelta. Arvelin sen törmänneen ikkunan raamiin lentäessään sisälle.

Ei muuta kuin soitto hätänumeroon 112 tai 911. Esittelin itseni ja kerroin, että Suomessa palokunta noutaa vahingoittuneet eläimet, ja siksi soitin ensimmäisenä hätänumeroon. Ystävällinen virkamies kehotti minua soittamaan paikallispoliisille 092.

Paikallispoliisista taas kävi ilmi, että Capitalissa eläinten pelastus kuuluu Málagan kaupungin ympäristövirastolle eli ei muuta kuin näppäilemään 900 000 000 luuriin ja uutta informaatiota odottelemaan.

Ympäristövirastosta sain kaksi kännykkänumeroa 670 944 598 sekä 670 948 894, joista tietenkin vasta jälkimmäinen vastasi. Mies lupasi toimittaa viestin eläinten pelastajalle.

Aikataulua udeltuani mies lupasi, että lintu noudetaan viimeistään seuraavana aamuna siis lähes 24 tuntia myöhemmin! Sanoin miehelle, etten kai voi lintua viihdyttää makuuhuoneeni lattialle seuraavaa vuorokautta.

Hän ehdotti, että laittaisin sen pahvilaatikkoon. En edes viitsinyt kysyä, miten sitä syöttäisin tai juottaisin. Mies oli ystävällinen ja avulias, mutta suomalaisesta tuntui absurdilta, että kärsivä eläin odottaisi pääsyä piikille niin kauan syömättä ja juomatta.

Tiesin, että viraston päivystys sulkeutuu vasta kello 20.00, niin ajattelin, että odotan rauhassa iltapäivän ajan ja soitan illemmalla uudelleen, jos lintua ei ole noudettu.

Ja jos pelastaja ei silloinkaan tule hakemaan eläintä, niin otan käyttöön epäeettiset keinot kuten uhkailu (olen toimittaja), kiristys (teen jutun) ja valehtelun (työskentelen enimmäkseen eläinsuojelujärjestöille). Kuka pikkulintua puolustaisi, jos en minä, ajattelin.

- Mainos -

Puhelusurffailun jälkeen palasin makuuhuoneeseen. Lintunen oli hävinnyt.

Kurkkasin sängyn alle ja huomasin pienen pyrstön pilkottavan seinän vieressä rullalla olleen maton sisältä. Otin pari kuvaa, koska linnun käytös vaikutti niin hellyttävältä.

Ei kannata ripustaa verhoja, joissa ei ole päärmeitä.

 

Kuvasta huomasin, että lintu on sotkeutunut lankaan. Yritin vetää langan pois, mutta lintu liikkui sen mukana.

Tein päätelmän, että lintu on vain sotkeutunut edellisinä iltana ripustamien verhojen alareunasta roikkuviin lankoihin. Huomasin jo silloin, että niistä puuttuivat päärmeet ja ne ovat nykymuodin mukaisesti kymmenen senttiä liian lyhyet.

Suunnittelin vieväni ne myöhemmin ompelijalle enkä todellakaan stressannut verhojen pituudesta, päinvastoin villakoirat eivät tanssi niiden kanssa, kun ne eivät laahaa lattialla.

Mutta takaisin pelastustehtävään. Otin lintusesta jämäkän otteen, irrotin langan ja päästin uuden ystäväni jatkamaan matkaa.

Ympäristövirastossakin oltiin tyytyväisiä, että asia ratkesi itsekseen.

- Mainos -

Mika Heikkilä

Btw: Ympäristöviraston ja eläinten pelastajan numero koskee vain Málaga Capitalia. Fugessa, Torressa ja Benskussa on omat puhelinnumerot ja systeemit. Ehdotan kuitenkin aloittamaan paikallispoliisin numerosta 092. Sieltä autetaan eteenpäin.

Lintu hävisi onnellisena Málagan taivaalle.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on Wapun ykkösherkku?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...