Lukuaika: Maailma on saapumassa kylään, luvassa vuoden parhaat juhlat

Maailma on saapumassa kylään, luvassa vuoden parhaat juhlat

Fuengirolassa ja Espanjan Aurinkorannikolla laajemminkin alkaa odotus nousta pian alkavia kansainvälisiä päiviä kohtaan. Viiden päivän ajan, keskiviikosta sunnuntaihin 1. - 5. toukokuuta, voi Fuengirolan feria-alueella tehdä matkan maailman ympäri.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Kansainväliset päivät, alkuperäiseltä nimeltään Feria Internacional de los Pueblos ja vuodesta 2022 lähtien Feria Internacional de los Países, järjestetään nyt jo 28:tta kertaa.

Vuosien saatossa pienestä juhlasta on kehittynyt koko Aurinkorannikon suurin karnevaali, joka vetää massoittain yleisöä niin läheltä kuin kauempaakin.

Kansainvälisten päivien viehätys piilee siinä, että suhteellisesn pienellä alueella koettavissa on niin kirjavaa tarjontaa, kun 33 eri maata ympäri maailman esittelee omaa kulttuuriaan, viihdettään sekä ruokia ja juomia.

Muutama poiminta ohjelmasta

Suomen osastosta ja sen ohjelmasta kerroimme jo aiemmin.

- Mainos -

Lue myös: Tällainen on Fuengirolan Kansainvälisten päivien Suomi-osasto: tangoa, räsymattoja ja joulupukki

Yhdysvalloilla on oma caseta, jossa on luonnollisesti tarjolla monenlaista musiikkia. Viiden päivän aikana elävää musiikkia tarjotaan bluesin, funkin, soulin, popin, monipuolisen rockin ja jopa gospelin saralta.

Musiikin ohella mielenkiintoisen lisän Yhdysvaltain osastolle tuo joka päivä klo 13 järjestettävä työpaja, joka tutustuttaa yleisön Amerikan alkuperäiskansojen kulttuureihin.

Argentiinan osasto on tullut kuuluisaksi avotulella grillatuista lihaherkuista. Niiden ohella casetan sisäpuolella on luvassa mm. tulista tangoa, niin soitettuna ja laulettuna, kuin myös autenttisesti tanssittuna.

Mitä tulee mieleen Irlannista? Vihreiden maahisten lisäksi epäilemättä Guinness olut, kansantanssit, kelttimusiikki ja toki modernimpikin musiikki. Lisätäkynä mainittakoon, että Irlannin osastolla joka päivä esiintyvässä Stolen Gnomes -yhtyeessä musisoi myös kaksi suomalaisvahvistusta, Seita Van Den Eeden ja Risto Hankala.

Brasilia esittelee luonnollisesti sambaa ahkerasti ja monipuolisesti. Sen lisäksi esillä ovat mm. itsepuolustusta ja tanssia yhdistelevä capoeira, Bossa nova musiikki, eksoottinen berimbau kielisoitin ja niin edelleen.

Australian osaston osalta on kaksi oleellista kysymystä: Onko Fostersia? Onko AC/DC tribuuttibändi? Vastaus molempiin on kyllä, tänäkin vuonna. Sen lisäksi kengurumaan osastolla tributoidaan mm. Kylie Minoguen musiikkia, surf-rockia ja paljon muuta.

Mitä kaikkea Kansainväliset päivät tarjoavat tämä pienen esimakustelun lisäksi, selviää paikan päällä 1. – 5. toukokuuta. Ovet aukeavat päivittäin klo 13 ja menoa riittää aamuyön tunneille asti.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *