Lukuaika: Málaga voitti Mestarien liigan – Unicaja kukisti Susijengi-Sasun finaalissa

Málaga voitti Mestarien liigan – Unicaja kukisti Susijengi-Sasun finaalissa

Espanjan Aurinkorannikon ylpeys, Málaga Unicaja juhli villisti ensimmäistä koripallon Mestarien liigan mestaruuttaan. Katso kuvat riehakkaista tunnelmista!

Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Málaga Unicaja voitti ensimmäisen koripallon Mestarien liigan mestaruutensa 2024. Kuvat: BCL.

Espanjan Aurinkorannikolla juhlitaan nyt isosti, kun Málagan ikioma koripalloylpeys Unicaja voitti Mestarien liigan mestaruuden.

Unicaja kukisti Serbian Belgradissa sunnuntai-iltana pelatussa finaalissa Sasu Salinin edustaman Lenovo Tenerifen lukemin 80-75. Salin on Suomen koripallomaajoukkueen kapteeni ja Susijengin monivuotinen luottomies.

Salin ei loppuottelussa ollut kovin näkyvä. Hän sai peliaikaa vain vajaat kahdeksan minuuttia ja teki kolme pistettä. Vuonna 2022 Sasu oli vielä yksi Teneriffan avainpelaajista, kun joukkue vei Mestarien liigan.

Teneriffan Sasu Salin pelasi kahdeksan minuuttia Mestareiden liigan finaalissa. Kuva: BCL.
Bosnialainen koristähti Nihad Dedovic nautiskeli voittosikarista Unicajan pukukopissa sunnuntai-iltana.

- Mainos -

Málaga pääsee arvostettuun Intercontinental Cupiin

Mestarien liiga on Euroopan kolmanneksi korkeatasoisin koripallon seurajoukkueturnaus. Viime vuonna Tuomas Iisalo valmensi saksalaisseura Bonnin voittoon.

Málagan Unicajalle euromestaruus on seuran kolmas. Seura voitti FIBA Korac Cupin mestaruuden vuonna 2001 ja EuroCupin vuonna 2017.

Mestaruus tarkoittaa myös sitä, että Málaga Unicjaa pääsee edustamaan Eurooppaa legendaariseen FIBA Intercontinental Cupin finaaliturnaukseen. Se pelataan ensi syyskuussa 2024 Singaporessa.

Mukana on kuusi kivenkovaa, eri maanosien parasta joukkuetta. Argentiinalainen Quimsa on jo varmistanut paikkansa Unicajan tavoin paikkansa turnauksessa.

Isot juhlat Málagassa

Unicajan valmentaja Ibon Navarro oli tuoreesta voitosta luonnollisesti iloinen.

– Olen hyvin innoissani. Voitimme hyvän joukkueen, Navarro kuvaili.

Espanjalaisseurat menestyivät Mestarien liigassa taas komeasti. Kaikki mitalijoukkueet tulivat Espanjasta, kun pronssiottelussa Murcia voitti kreikkalaisen Peristerin 87-84.

Aurinkorannikolla mestaruus on otettu riehakkaasti vastaan. Kun Unicajan joukkue saapui Málagan lentokentälle maanantain puolella aamuviideltä, paikalla oli satoja faneja ja musiikki pauhasi.