Málaga jälleen Andalusian talouden veturina

Vuoden 2018 päätteeksi kirjattiin Málagan provinssissa 2,8 prosentin kasvu bruttokansantuotteessa. Tämä oli kovin luku Andalusiassa.

Alkaneen vuoden kasvulukemaksi Málagaan on povattu hieman maltillisempaa 2,6 prosenttia. Tämäkin on kovin luku Andalusiassa, jonka alueella keskimääräinen kasvu arvioidaan noin 2,3 prosenttiin. Vaikka Andalusian alueella talouskasvun yleisesti oletetaan tassantuvan, ovat näkymät nousujohteiset Málagan lisäksi myös Sevillassa ja Cádizissa. Näille alueille laskekskellaan 2,5 prosentin kasvua.

Talousanalyytikoiden papereissa kuluvasta vuodesta on tulossa toinen peräkkäin, jolloin vuonna 2014 alkanut selvä talouskasvu hidastuu. Málagassa kasvulukuja on pitänyt yllä asuntosektorin kasvu ja sisäinen kysyntä. Myös 16 prosentin työttömyysaste on Andalusian alhaisin. Matkaa Espanjan keskiarvoon kuitenkin on vielä melkoisesti. Koko maan työttömyysasteen arvioidaan vuoden lopussa asettuvan noin 13,7 prosenttiin.

Myös turismin kasvu Andalusiassa tasaantui. Viime vuoden aikana lisäystä turistien määrässä oli 2,1 prosenttia ja yöpymisten määrässä 1,2 prosenttia.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...