Koronaseuranta Uutiset

Yo-kirjoitukset siirtyvät syksyyn

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Aurinkorannikon suomalaisen koulun lukion ylioppilaskirjoitukset keskeytetään ja siirretään syksyyn, koska Espanjan hallitus on antanut määräyksen ulkona liikkumisen rajoittamiseksi.

Koulun rehtori Maarit Paaso kertoo, että koulu on kääntänyt kaikki kivet ja kannot käydessään läpi erilaisia mahdollisuuksia liittyen kevään ylioppilaskokeiden järjestämiseen tulevalla viikolla.

– Ratkaisu kirjoitusten keskeyttämisestä oli meille äärimmäisen vaikea tehdä, mutta Espanjan viranomaismääräysten vuoksi meillä ei ollut valitettavasti mitään muuta mahdollisuutta kuin noudattaa niitä, kertoo Paaso.

Tieto asiasta menee huomenna ylioppilastutkintolautakuntaan, joka on antanut lukioille ohjeet koronavirukseen varautumiseen.

Ylioppilaskokeita aikaistettiin jo ensi viikkoon, mutta se ei valitettavasti riittänyt. Paaso yritti kaikkensa neuvotellakseen eri vaihtoehdoista myös lautakunnan pääsihteerin kanssa.

Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa on 14 kokelasta, joiden oli tarkoitus osallistua kirjoituksiin ensi viikolla.

– Nyt näyttää pahasti siltä, että kokelaat eivät valmistu ylioppilaaksi suunnitelmien mukaan nyt keväällä, vaan valmistuminen siirtyy syksyyn, toteaa Paaso purskahtaen melkein itkuun.

Ylioppilaskirjoitusten keskeytymisellä tulee olemaan useita seurauksia sekä kokelaille itselleen, heidän perheilleen että yhteiskunnalle. Suomen osalta tilanteen eteneminen jää nähtäväksi.

Ylioppilastutkintolautakunta seuraa tilannetta ja tekee yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa valtioneuvoston ja ministeriöiden linjausten pohjalta noudattaen terveysviranomaisten ohjeita.

– Nähtäväksi jää, saadaanko ylioppilaskokeet saatettua loppuun Suomen lukioissa. Jos kirjoituksia joudutaan keskeyttämään sielläkin, lautakunta joutuu ehkä pohtimaan asioita uudelleen.

Maarit Paaso on ollut jo yhteydessä monien kokelaiden huoltajien kanssa. Asiasta on myös lähetetty tiedote koteihin.

– Olemme kaikki suruissamme ja huolissamme, onhan tämä yksilötasolla äärimmäisen surullinen ja valitettava asia. Tässä tilanteessa täytyy kuitenkin ensisijaisesti turvata kaikkien terveys.

Jos jotain positiivista haluaa tilanteesta hakea, Paason mukaan kokelaiden joukossa on myös niitä, jotka hajauttavat tutkintoa. Heille kirjoitusten keskeytyminen ei ole niin suuri isku.

– Täytyy myös kiittää koulun koko henkilökuntaa, joka on osoittanut aivan uskomatonta venymistä näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Olen ylpeä kaikkien panoksesta, kiittää Paaso.

Sonja Riihikangas

Lisää aiheesta osoitteessa: https://fuengirola.fi/category/koronaseuranta/

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Jo on aikakin

Espanjassa käyttökelpoista ruokaa menee yli 1.3 miljoonaa tonnia vuodessa kaatopaikalle. Nyt...

Paratiisista

Ylen ja espanjalaisen Mediapro-yhtiön yhteistuotantona toteutetun Paratiisi -tv-sarjan toisen tuotantokauden kuvaukset...

Yksin!

Minulta silloin tällöin kysytään, olenko tosiaan ihan yksin, ilman puolisoa. Kysymys...

Viikon kysymys

Kaipaatko kättelyä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa