Pikauutiset

Tiistain pikauutiset

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uutiskatsaus Espanja 4.6.219

Uutiskatsaus Espanja 4.6.219

Espanjan koko kansan lempilapsi Fernando Alonso pyörii joka viikko erilaisissa otsikoissa Espanjan eri medioissa. Viimeinen laajaa julkisuuttaa saanut huhu tuli julki eilen, Sen mukaan Alonso olisi siirtymässä takaisin Ferrarin rattiin. Uskokoon ken haluaa…

Kuten jo useasti aiemmin todettua Espanjassa on urheilu on paljon politiikkaa tärkeämpää ja näyttelee suurta osaa päivän uutisissa ja yleisissä puheenaiheissa. Yksi vilkas viime viikkojen keskustelujen aihe on futistähti Neymarin mahdollinen paluu Espanjaan. Väitettä on tuettu myös huhulla siitä, että Neymar olisi edelleen hyvissä väleissä Messin ja Suarezin kanssa ja heillä olisi edelleen käytössä oma Whatsapp-ryhmä.

Poliittinen puolue VOX saa jälleen Andalusian alueella julkisuutta tempauksillaan. Tällä kertaa puolue on huolissaan sukupuoleen liittyvistä toimenpiteistä, jotka eivät miellytä kaikkia puolueen poliitikkoja. Puheenvuoro liittyy laajempaan debattiin koskien naisten oikeuksia ja asemaa Espanjassa.

Kommentti: Vaikka kuulostaa oudolta, niin asian johdosta kuultiin eilen Anlusian parlamentissa ”kummitustarina” puolueen poliitikon kertomana.

Málagan alueen virallisen kouluaika- ja lomakalenteriin on tullut ensi lukuvuodeksi muutoksia vapaa- ja lomapäivien suhteen. Jos lapsesi käy kunnallista oppilaitosta, niin kannattaa tarkastaa muutokset suoraan koulusta.

Espanjan keskimääräiset pörssikurssit ovat nousseet vuoden alusta noin 7 %.

FC Barcelonan viralliseen pelipaidan kuviointiin on tulossa muutos. Entiset katalaanien väriviivat tullaan korvaamaan neliöiden mallisilla värikuutioilla.

Espanjalaiset oliivinviljelivät ovat huolissaan oman elinkeinonsa katoamisesta tulevina vuosina, johtuen viljelyyn käytettävän maa-alan pienenemisestä. Asia on ajanut osan viljelijöistä osoittamaan mieltä elinkeinonsa tulevaisuuden puolesta.

Kommentti: Mikseivät suomalaiset oliivin viljelijät perää oikeuksiin kaduilla?

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa