Blogi Pääkirjoitukset

Testaten matkaan

Suomen koronalinjaukset ovat käytännössä tuhonneet Lapin matkailun. Koko alkava talvi mennee napapiirillä ilman ulkomaisia turisteja. Se tarkoittaa elämän loppua monelle husky-koiralle ja leivän loppua monelle matkailusta elävälle yrittäjälle ja työntekijälle. Ei auta tippaakaan, että Rovaniemi on valittu Euroopan kiinnostavimmaksi talvilomakohteeksi.

Jälkeenpäin varmasti mietitään ja lasketaan tehtyjen päätösten vaikutuksia. Terveys edellä tulee mennä, mutta tehdäänkö nyt niin? Välilliset seuraukset kymmenien tuhansien ihmisten työttömyydestä saattavat yllättää jopa ministeri Krista Kiurun.

Suomen matkailurajoitukset vaikuttavat myös Aurinkorannikolle. Karanteenisuositukset ja vapaa-ajan matkojen demonisoiminen näkyy suoraan tämän alueen yrittäjien kassalippaissa.

Lokakuun alussa sentään astui voimaan hieman järjellisempi sääntö. Testaamalla omaa karanteenia voi lyhentää kahdesta viikosta jopa kolmeen päivään. Koronatestejä täytyy tehdä kaksi, ensimmäinen heti maahan tullessa ja seuraava kolmen vuorokauden kuluttua. Mikäli molemmat näyttävät negatiivista tulosta, ihminen on vapaa liikkumaan julkisilla paikoilla.

Rajatesteillä matkailu voitaisiin ehkä pelastaa. Pikatestit ja koronakoirat käyttöön. Riski taudin levittäjistä pienenisi oleellisesti. Täyttä turvaa ne eivät anna, mutta jälleen kerran on syytä pohtia sitä hintaa, minkä Suomi joutuu matkailun totaalisesta tyrehdyttämisestä maksamaan.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
+1
4

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa