Uutiset

Sade täytti vesivarastot

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kovimmat sateet osuivat Malagan ja Cadizin rajamaille Guadiaron ylängöille. (Kuva: 15Gitte/Wikimedia Commons)

Kolme viikkoa kestäneet runsaat sateet ovat täyttäneet läntistä Aurinkorannikkoa palvelevan la Concepción -vesivaraston lähes ääriään myöten.

Kolme viikkoa kestäneet runsaat sateet ovat täyttäneet läntistä Aurinkorannikkoa palvelevan La Concepción -vesivaraston lähes ääriään myöten.

Ennen sateita vesivarasto oli puoliksi tyhjä, nyt 93-prosenttisesti täynnä. Pitkäperjantaina varaston luukut avattiin ja jonkin verran vettä valutettiin pois, koska tiedossa on uusia sateita.

Myös Malagan maakunnassa sijaitsevat säiliöt ovat saaneet 120 kuutiohehtometrin verran lisää vettä. Varastot täyttyvät yhä, sillä ylängöiltä virtaa edelleen vettä alueen jokiin.

Sateiden eloon herättämistä joista on tullut myös turistinähtävyys. Sadat ihmiset suuntaavat viikonloppuisin maaseudulle pelkästään niitä ihailemaan.

Vuonna 1972 rakennetusta La Conceptión -vesisäiliöstä jaellaan vettä Fuengirolan, Mijasin, Benalmádenan, Torremolinosin Benahavísin, Esteponan, Ojénin, Istánin, Casaresin ja Manilvan kuntiin. 62 kuutiohehtometrin kokoisena se on yksi provinssin pienimmistä säiliöistä. Siihen kuitenkin valuu muita vesivarastoja enemmän vettä jopa kuivina kausina.

Perinteisesti La Conceptión on saanut vetensä Río Verde -joesta, mutta vuodesta 1995 alkaen keskimäärin 60 prosenttia vesistä ovat tulleet Guadalmina, Guadalmansa ja Guadaiza-sivujjoista.

Rankkasateiden aikana vettä satoi runsaimmillaan 511 litraa neliötä kohden kolmen viikon aikana. Rankimmat sateet osuivat Guadiaron ylängöille, Malagan ja Cadízin rajan tuntumaan. Runsaita sateita koettiin myös Pujerrassa ja Los realesissa.

Lähde: Sur in English

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa