Blogi

Riina Leppäkangas: Arvaattekos millä tunnilla olen?

Musiikki soi rytmikkäänä virraten läpi kehon, saaden vartalon liikkumaan tahdikkaasti. Kädet ja jalat vuorotellen sekä yhtäaikaa. Lantio heiluu puolelta toiselle. Hyppyjä, taputuksia ja iloista naurua. Olen zumba-tunnilla.

Muistan ensimmäisen zumba-tuntikokemukseni joitakin vuosia takaperin. Uudelle tunnille osallistuminen tietysti jännitti ja mietin kuinka pysyn tahdissa mukana. Kaiken lisäksi omistin mielestäni hyvinkin jäykän kropan joka ”hieman” huonosti taipui tanssin sulavaan rytmiin.

Alku tuntuikin hyvin hankalalta. Mietin, kuinka onnistuin aina liikkumaan juuri toiseen suuntaan, kuin oli tarkoitus. Lisäksi tunnilla soivat kappaleet olivat välillä sen verran nopeita etten perässä meinannut pysyä. Loppuviimein ja tuskailuista huolimatta tunti oli kuitenkin oikein viihdyttävä, ja huomasin hikoilleeni paljon, johtui se sitten kovasta temmosta tai silkasta aivotyöskentelystä.

Mitä enemmän zumba-tunteja minulle karttui, sitä mukaa huomasin myös kehittyväni. Kroppani ei ollutkaan se sama ”puupökkelö”, jolta se oli aluksi tuntunut. Ja kyllä siellä lantiossakin alkoi jonkinlaista liikettä olemaan.

Zumbassa voit kokea onnistumisen elämyksiä kuin missä tahansa muuallakin. Tunti on hauska ja mukaansatempaava. Huomaat samalla kuntosi kohenevan säännöllisten käyntien seurauksena. Zumba antaa energiaa, ja vaikka tulisitkin hieman väsyneenä tai huonolla tuulella tunnille niin aivan varmasti lähdet hymy huulilla.

Suosittelen zumbaa jokaiselle ikään tai kuntotasoon katsomatta. Jokainen luo tunnista itselleen sopivan käyttäen sen hetkistä energiaansa ja kuunnellen omaa kroppaansa. Eikä zumba ole pelkästään naisille, vaan miehet ovat myös tervetulleita.

Vuosien zumba-innostuksen saattelemana päätin viimein itsekin kouluttautua ohjaajaksi. Nyt vain sitten odotellaan päivää, jolloin olen valmis ohjaamaan ensimmäisen oman tuntini!

Riina Leppäkangas

Personal Trainer/Sol Beach Fitness Centre

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa