Ajankohtaista Uutiset

Perussuomalaiset juhlii Fuengirola.fi mielipidekyselyssä

Fuengirola.fi toteuttaa kerran kuukaudessa puolueiden kannatusta mittaavan mielipidekyselyn. Tutkimus ei ole tieteellisesti validi, sillä on lähinnä viihdearvoa. Kannatusten muutokset saattavat kuitenkin kertoa jotain vallitsevista trendeistä.

Perussuomalaiset ottivat jättiharppauksen ylöspäin Fuengirola.fi verkkomedian mielipidekyselyssä. Jussi Halla-ahon johtaman puolueen kannatus nousi edellisestä mittauksesta peräti kymmenen prosenttiyksikköä. Perussuomalaisilla on tässä kyselyssä vankka piikkipaikka.

Perussuomalaiset ottivat jättiharppauksen ylöspäin Fuengirola.fi verkkomedian mielipidekyselyssä. Jussi Halla-ahon johtaman puolueen kannatus nousi edellisestä mittauksesta peräti kymmenen prosenttiyksikköä. Perussuomalaisilla on tässä kyselyssä vankka piikkipaikka.

Fuengirola.fi kysely ei täytä mitään tieteellisen mielipidekyselyn kriteereitä. Siihen voi osallistua kuka tahansa, eli otantaa ei ole valikoitu mitenkään. Menetelmästä johtuen mitään kertoimia ei ole myöskään voitu käyttää, tulokset on julkistettu absoluuttisina vastauksina kyselyyn. Kyselyn tuloksiin ei kannata suhtautua erityisen vakavasti, niillä on enemmän viihdearvoa.

Jotain johtopäätöksiä voi kuitenkin spekulatiivisesti tehdä. Lähinnä kannatuksien muutoksia tai muuttumattomuutta voi pohdiskella. Marraskuussa ja tammikuussa sekä Kokoomus että Perussuomalaiset olivat suunnilleen tasoissa, kysely näytti molemmille noin 25%:n kannatusta. Helmikuussa Kokoomuksen lukemat pysyivät samana, Perussuomalaiset menivät menojaan kärkipaikalle huimalla 34%:n kannatuksella. Kovinta alamäkeä on tapahtunut SDP:n kannatuksessa, se on vaipunut yli 20%:n lukemista reiluun kymmeneen.

Mistä Perussuomalaisten hurja nousu voi johtua. Selittäviä tekijöitä on varmasti monia. Halla-aholaiset ovat menestyneet myös ”oikeissa” mielipidekyselyissä viime aikoina, eli osa hurjasta noususta on varmasti aitoa. Toisaalta tiedetään, että perussuomalaiset ovat taitavia sosiaalisen median käyttäjiä, he saavat hyvin masinoitua joukkonsa äänestämään tällaisissa vapaissa kyselyissä. Sama ilmiö on havaittu vaikkapa iltapäivälehtien päivittäisissä kyselyissä, Perussuomalaisten agendaa lähellä olevat teemat saavat aina hurjia äänivyöryjä.

Kertooko Fuengiroa.fi:n mielipidekysely jotain Aurinkorannikon suomalaisten ajatusmaailmasta? Ei varmasti ainakaan kovin paljoa. Fuengirola.fi nettimediaa luetaan pääosin Suomessa, eli suurin osa vastauksista tulee muilta, kuin Aurinkorannikolla asuvilta suomalaisilta. Toki myös täällä asuvat käyvät sivuillamme ja äänestävät, eli sillä on oma vaikutuksensa tuloksiin.

 

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...

Viikon kysymys

Uskaltaisitko mennä kuljettajattoman linja-auton kyytiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa