Koronaseuranta Uutiset

Ministeri väläyttää Rajojen sulkemista Espanjassa

Poliisi valvoo ulkonaliikkumiskieltoa Fuengirolassa.

Espanjan liikenneministeri José Luis Ábalos ei usko, että 15 päivää on riittävä aika Espanjalle taltuttaa koronavirus. Hallitus ei myöskään sulje pois mahdollisuutta toimenpiteiden tiukentamiselle esimerkiksi sulkemalla Espanjan rajat.

Espanjassa, erityisesti Madridissa on otettu tiukat toimet käyttöön ulkonaliikkumiskiellon valvomiseen. Ihmisiä on sakotettu kiellon rikkomisesta ja sääntöjä tullaan El Pais lehden mukaan vielä tiukentamaan. Sunnuntaina poliisi sakotti Madridissa lähes kahta sataa ihmistä luvattomasta liikkumisesta.

Madridin terveysviranomaiset arvioivat, että rekisteröidyt tartunnat kääntyvät laskuun vasta noin kymmenen päivän kuluttua. Silloin ulkonaliikkumiskiellon vaikutukset vasta näkyvät, koska tartunnan itämisaika on pisimmillään jopa 14 päivää.

Rajat kiinni?

Espanjan sisäministeri Fernando Grande-Marlaska pitää myös mahdollisena, että Espanjan muiden Euroopan maiden tapaan sulkee rajansa. Rajojen sulkemisesta Espanjan hallitus käy keskusteluja myös muiden Euroopan maiden kanssa, tarkoitus on löytää tehokkaimmat keinot viruksen leviämisen pysäyttämiseen.

Jutussa on lähteenä käytetty pääasiallisesti El Pais -lehden nettisivua.

Lisää koronavirukseen liittyvää uutisointia: https://fuengirola.fi/category/koronaseuranta/

Mitä pidit jutusta?
+1
58
+1
1
+1
0
+1
0
+1
10
+1
3

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa