Koronaseuranta Uutiset

Yksityiset terveydenhoitoyhtiöt valtion valvontaan

Sunnuntai-iltana Espanjan hallitus ilmoitti, että se ottaa käyttöön lisäkeinoja koronapandemian jarruttamisessa. Vastaavia otteita ei ole käytetty koskaan aiemmin.

 

Espanjan terveysministeri Salvador Illa ilmoitti sunnuntai-iltana, että valtio valjastaa myös yksityiset terveydenhuoltolaitokset kamppailuun koronavirusta vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että yksityiset terveysalan yhtiöt siirtyvät tilapäisesti valtion terveydenhoitojärjestelmän käyttöön.

Terveysministeri Salvador Illan mukaan alueelliset terveysjohtajat ympäri Espanjaa voivat nyt käyttää kaikkia tarvittavia keinoja epidemian hoitamisessa. Tähän sisältyy muun muassa se, että mikä tahansa julkinen tai yksityinen tila voidaan muuttaa julkisen terveydenhuollon potilasalueeksi.

Samassa yhteydessä terveysministeri Illa ilmoitti myös, että neljännen vuoden lääkäriopiskelijoiden työharjoitteluja jatketaan, jotta henkilökuntaa on käytettävissä maksimaalinen määrä.

Edellä mainitun lisäksi hallitus määräsi myös, että yhtiöden joilla on tai jotka voivat valmistaa lääketieteellisesti hyödyllisiä tavaroita, kuten kasvosuojuksia, suojakäsineitä, tai lääkkeitä, tulee ilmoittaa tästä viranomaisille 48h sisällä. Ilmoitus vaaditaan sakon uhalla.

Lisää aiheesta osoitteessa: https://fuengirola.fi/category/koronaseuranta/

Mitä pidit jutusta?
+1
59
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa