Uutiset

Matkajätin konkurssi ei vaikuttane suomalaisten matkoihin Aurinkorannikolla

Thomas Cook ajautui konkurssiin maanantaiaamuna.

Matkailujätti Thomas Cookin konkurssi ei vaikuttane Aurinkorannikon suomalaisturistien lomasuunnitelmiin. Kaikkia vaikutuksia tulevilta matkoilta ei tosin vielä tiedetä.

 

Thomas Cook ilmoitti maanantaiaamuna hakeutuvansa konkurssiin. Kyseessä on yksi maailman suurimpia valmismatkoja järjestävä yritys. Maailmalla on tällä hetkellä yli 600.000 Cookin tai sen tytäryhtiöiden matkalla olevaa turistia. Suomessakin toimiva Tjäreborg on Thomas Cookin omistama yhtiö.

Esimerkiksi Kreikan saarilla, Kyproksella ja Espanjan saarilla on runsaasti Tjäreborgin matkalaisia. Ongelmia tiedetään jo syntyneen paluulentojen osalta ainakin Kyproksella ja Mallorcalla. Myös tämän aamun lähtö Kyprokselle Helsingistä peruttiin vasta aivan viime hetkillä.

Aurinkorannikollakin on Tjäreborgilta ostetuilla matkoilla paljon suomalaisia. Heidän osaltaan tilanne ei vaikuta hankalalta pääosin siksi, että Tjäreborg ei lennä Málagaan omilla tai Thomas Cookin koneilla vaan ostaa lennot muilta yhtiöiltä, pääosin SAS:ltä. Nämä koneet lentävät normaalisti ja matkatoimiston vakuuksien pitäisi taata lennot.

Hotellien osalta ei vielä tiedetä varmasti, ovatko hotelliyrittäjät saaneet maksunsa Tjäreborgilta ajoissa. Tämänkään ei pitäisi vaikuttaa kuluttajien elämään, hotellit saavat omansa vakuusjärjestelyn kautta.

Seuraamme tilannetta ja kerromme, mikäli uusia tietoja ilmenee.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jäätkö kaipaamaan linnanjuhlia?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa