Matkailu Urheilu

Malagan roomalaisteatteri herää kesäksi eloon

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Malagan historiallisessa amfiteatterissa voi elävästi kokea, miltä tuntui seurata teatteriesitystä ajanlaskumme alkuvuosina.

Heinäkuun 11. ja elokuun 4. päivän välillä Malagan historiallisesssa amfiteatterissa on muun muassa teatteri- ja flamencoesityksiä.

Heinäkuun 11. ja elokuun 4. päivän välillä Malagan historiallisesssa amfiteatterissa on muun muassa teatteri- ja flamencoesityksiä.

Malagan kuuluisa roomalaisajan monumentti, Calle Alcazabillan varrella sijaitseva muinainen amfiteatteri on otettu uudestaan käyttöön vuonna 2013. Siitä asti teatterissa on nähty joka vuosi konsertteja, flamencoa ja roomalaista teatteria.

Tänä vuonna esitykset ovat alkaneet 11. heinäkuuta ja ne jatkuvat elokuun 4. päivään saakka. Näytökset alkavat kello 22 ja lippujen hinnat vaihtelevat täysihintaisista 20–25 euron lipuista 12 euron lastenlippuihin.

Kuningas Augustuksen aikana 1. vuosisadalla jKr rakennetun, 13 istuinrivin amfiteatterin tiedetään olleen käytössä aina 3. vuosisadalle asti.

Kivistä rakennettu teatteri löydettiin Malagasta vuonna 1951. Se oli ollut puoliksi piilossa 1940-luvulla rakennetun kulttuuritalon alla.  Teatteri kaivettiin esiin 1990-luvulla.

Teatterin uuden elämän mahdollistaa osaltaan sen raunioihin kätketty moderni teknologia.

Roomalaisteatterin tämän kesän ohjelmaan voi tutustua tarkemmin espanjankielisestä linkistä https://www.juntadeandalucia.es/cultura/teatrosromanos/espacios/m%C3%A1laga

Kuva: CanBea87/Wikimedia Commons

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa