Blogi

Pakkosyöttöä?

Jalkapallo on tällä hetkellä puhutuimpia aiheita Suomessa ja tietysti muissakin maissa, onhan kyseessä suurin urheilutapahtuma maailmassa. Suomen tie päättyi alkukarsintaan, mihin osallistuivat kaikki kynnelle kykenevät potkupallomaat. Siitä huolimatta tälle tapahtumalle uhrataan yksi pääkanavista
melkein kokonaan kuukauden ajaksi.

Itseäni, jopa vuosikymmeniä kyseistä lajia Suomen alasarjoissa pelanneena, pelit kiinnostavat. Samaa ei voi sanoa kiinnostavuuden suhteen niin sanotusta vaimoväestä. Toki heistäkin jonkun verran pelien katsojia löytyy. Minustakin hieman liiotellaan, kun kaikki ottelujen väliajat joutuu kuuntelemaan eri asiantuntijoiden kommentteja peleistä ja taustoista, spekulaatioita suuntaan jos toiseen.

Erikoisen kovaa intoa, vaikka oma maa ei edes ole mukana loppukahinoissa. Tässä huomaa suuren eron
jääkiekon suosioon. Jos Suomi ei pelaisi lätkää ylimmällä MM-tasolla, en varmasti tapittaisi matseja kuin ehkä jonkun loppuottelun, ja tuskin niille kanavatilaa uhrattaisikaan. Jalkapallo on ylivoimaisesti hienoin joukkupelin muoto. Käynnissä olevissa kisoissa pelataan laadukasta futista, ja vihdoin on päästy videotarkistuksiin, joiden ansiosta oikea joukkue lopuksi korjaa potin. Onko tämä jalo peli menossa vielä viihdyttävämpään suuntaan tämän uudistuksen myötä? Luulisin niin. Määrättyjen pelaajien teatraalisuuden odottaisin myös vähenevän.

Pakkosyötöksi voidaan myös sanoa esimerkiksi Espanjan peliä, jossa sisäsyrjällä siirretään palloa mieheltä toiselle hiukan liian itsevarmasti jolloin terävämpi vastustaja pääsee iskemään kävelyvauhtiseen siirtelyyn. Espanja tarvitsee lähes tuhat syöttöä maalia kohden, sillä ei menestytä. Samoin kävi Saksalle, jonka ikääntynyt pelaajamateriaali ei pystynyt irtiottoihin ja vastustajan haastamisiin. Vastuuta vain siirreltiin toiselle.

Ruotsi, Japani ja Venäjä ainakin toivat kisoihin kaivattua yllätyksellisyyttä. Kisat ovat hienot, vaikka kahdeksan parhaan joukosta puuttuvat ainakin Saksa, Argentiina, Hollanti, Italia, Portugali ja Espanja. En veikkaa lopullista voittajaa. Haluaisin Englannin ja Belgian menestyvän, Kroatia on myös  yksi suosikeistani. Potin vie oletettavasti kuitenkin Brasilia joka pelaa nyt joukkueena, huippuyksilöin.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa