Uutiset

Los Pacosin terveyskeskukselle vihdoin vihreää valoa

Pormestari Ana Mulan kanssa hyviä uutisia oli kertomassa myös hänen edeltäjänsä Esperanza Oña, joka nykyään toimii Andalusian parlamentin varapresidenttinä. (Kuva: Fuengirolan kaupunki)

Yksi Fuengirolan ikuisuusprojekteista on jälleen nytkähtämässä liikkeelle, kun Los Pacosin terveyskeskus on viimein saamassa rahoitusta ensi vuoden budjettiin.

 

Fuengirolan pormestari Ana Mulalla oli viime perjantaina iloisia uutisia kaupunkilaisille. Andalusian maakuntahallitus on viimein varannut rahaa vuoden 2021 budjettiin, jotta Los Pacosin terveyskeskuksen suunnittelu saadaan käyntiin.

Vuoden 2021 budjetissa on osoitettu 340.000 euroa uuden terveyskeskuksen tarjouskilpailun toteuttamiselle. Tarkoitus on, että varsinaisia töitäkin päästäisiin aloittamaan vielä ensi vuoden puolella.

Puhetta uudesta terveyskeskuksesta on ollut jo kauan. Fuengirolan kaupunki osoitti sille 2.500 neliömetrin tontin calle Aliarian varrelta jo 13 vuotta sitten, vuonna 2007. Vuonna 2011 hankkeelle myönnettiin rakennuslupa, joten kaiken piti olla valmista töitä varten. Hanke on kuitenkin juuttunut puolue- ja aluepolitiikan rattaisiin aina näihin päiviin asti. Nyt näyttää kuitenkin siltä että juhlapuheiden lisäksi asiaan löytyy myös rahaa.

Uuden terveyskeskuksen tarve Fuengirolassa on ilmeinen. Los Bolichesin ja läntisen terveyskeskuksen kapasiteetti on lujilla, eikä kaupungin itäpuolella ole julkista terveydenhuoltoa lähimaillakaan. Valmistuttuaan uusi terveyskeskus palvelee mm. Los Pacosin, Torreblancan ja Carvajalin asukkaita. Samalla paine Los Bolichesin terveyskeskuksessa helpottaa.

Samassa yhteydessä Pormestari Ana Mula lupasi, että hän aikoo jatkaa myös muiden terveydenhuoltoa parantavien hankkeiden ajamista maakuntahallinnon suuntaan. Esimerkkinä hän mainitsi Fuengirolan ja Mijasin yhteisen sairaalan ja 24h päivystyksen saamisen myös Fuengirolaan.

Mitä pidit jutusta?
+1
159
+1
10
+1
1
+1
2
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa