Koronaseuranta Uutiset

Liikkuminen helpottuu, mitä muuta 3. vaihe tarkoittaa käytännössä?

Koko Andalusian itsehallintoalue siirtyi koronarajoitusten purkamisessa 3. vaiheeseen maanantaina 8. kesäkuuta. Ohessa yhteenvetoa keskeisimmistä Espanjan BOE-säädöstietokannassa kerrotuista säädöksistä 3. vaihetta koskien.

 

On tärkeää huomata, että tämä lista ei ole kaikenkattava. Lisäksi säädöksiä voidaan muutta nopeallakin aikataululla ja myös paikallisilla viranomaisilla on mahdollisuus tehdä alueellisia säätöjä.

Jos siis haluat absoluuttisen varmuuden omaan tilanteeseesi, tarkista asia BOE-säädöstietokannasta, joka löytyy internetosoitteesta www.boe.es/

Liikkuminen

Liikkuminen provinssista toiseen on sallittu koko Andalusian itsehallintoalueella. Itsehallintoalueelta toiselle ei kuitenkaan saa vielä mennä.

Ulkoilu

Liikkuminen ulkoilumielessä on vapautunut kaikista aikatauluista.

Kokoontumiset

Maksimissaan 20 hengen kokoontumiset ovat sallittuja niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Kahden metrin turvaetäisyyttä tulee noudattaa niiden suhteen jotka eivät asu samassa taloudessa.

Kahvilat / ravintolat / baarit

Asiakkaita saa ottaa sekä terassille että sisätiloihin. Terassin asiakaskapasiteetista saa olla käytössä korkeintaan 75%. Sisätiloissa täyttöaste saa olla korkeintaan 50%. Pöytien etäisyys toisistaan pitää olla vähintään kaksi metriä.

Asiakkaat voivat istua myös baaritiskin luona, kunhan kahden metrin turvaetäisyys säilyy. Myös ns. itsepalvelutilaaminen baaritiskiltä on kielletty.

Disco / yökerhot

Discot ja yökerhot saavat avata. Asiakkaita saa olla 30% normaalista kapasiteetista, ja tanssilattiat ovat pois käytöstä.

Ostokset

Kaikki kaupat ja liikkeet voivat avata ovensa. Asiakkaita saa ottaa kerralla sisään vain 50% normaalista kapasiteetista.

Ostoskeskuksissa liikkeissä saa olla sisällä korkeintaan 50% normaalista asiakaskapasiteetista. Ostoskeskuksen yleisissä tiloissa saa olla korkeintaan 40% normaalista asiakaskapasiteetista.

Museot

Museot saavat ottaa sisään kerralla korkeintaan 50% asiakaskapasiteetista.

Markkinat

Ulkoilmamarkkinoita voidaan järjestää, mikäli paikalliset viranomaiset antavat siihen luvan. Myyntikojuja 50% normaalista. Asiakkaiden määrää pitää rajoittaa niin että turvaetäisyydet voidaan säilyttää. Asiakkaat eivät saa kosketella myynnissä olevia tavaroita.

Hotellit

Asiakasmäärää ei ole rajoitettu. Yleisten tilojen, kuten ravintoloiden ja aamiaishuoneiden asiakasmäärä saa kuitenkin olla korkeintaan 50% normaalista.

Uima-altaat

Tässä ei muutosta. Uima-allasalueet voidaan avata tietyin rajoituksin. Maksimihenkilömäärä on 30% normaalista. Turvaetäisyyksistä pitää huolehtia. Jos se ei onnistu 30% henkilökapasiteetilla, henkilömäärää pitää laskea. Allasalueelle pääsee vain etukäteen tehdyllä ajanvarauksella. Ihmisten kanssa kontakissa olevat pinnat ja tavarat pitää desinfioida säännöllisesti. Jokaisen tulee pitää henkilökohtaiset tavarat, kuten pyyhkeet, omalla alueellaan. Pukuhuoneissa olevien suihkujen käyttö on kielletty.

Rannat

Ei muutoksia. Uimarannoille voi mennä, tietyin rajoituksin. Kunnat ja kaupungit voivat asettaa rajoituksia rannoille päästettävien henkilöiden määrään, jotta kahden metrin turvaväleistä voidaan pitää kiinni. Rantojen käyttö on maksutonta. Rantojen suihkut, vessat ja pukukopit ovat käytössä, mutta vain yhdelle henkilölle kerrallaan.

Henkilökohtaiset tavarat, kuten pyyhkeet ja aurinkotuolit, tulee asetella niin, että turvaetäisyys muihin säilyy. Tämä ei koske oman perheen tai saman, korkeintaan 20 hengen seurueen jäseniä. Rannalla saa myös urheilla ja pelata, kunhan huolehditaan kahden metrin turvaetäisyydestä.

Ajoneuvot

Ei muutoksia. Samassa taloudessa asuvat voivat liikkua samalla autolla, ja vieläpä ilman kasvomaskeja. Jos autossa on eri talouksissa asuvia, saa kullakin istuinrivillä olla korkeintaan kaksi henkilöä, eli esimerkiksi tavallisessa henkilöautossa kaksi edessä ja kaksi takana. Tällöin pitää käyttää maskeja ja pysytellä mahdollisimman etäällä toisista matkustajista. Moottoripyörällä ja skootterilla voi kulkea kaksi samassa taloudessa asuvaa henkilöä ilman maskeja.

(Elokuva)teatterit / konserttisalit

Teatterit, elokuvateatterit, auditoriot ja muut vastaavat tilat voivat ottaa sisään 50% normaalista asiakaskapasiteetista. Istumapaikat pitää olla etukäteen määrätty.

Lähteet: BOE ja hallituksen tiedotteet

Mitä pidit jutusta?
+1
155
+1
10
+1
6
+1
9
+1
4
+1
7

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa