Koronaseuranta Uutiset

Kotikoulu muutti jokaisen kotiin

Fuengirolan kotikoulun rehtori Sami Lassila opettaa oppilaitaan ja omaa tytärtään kotoa käsin.

Koronavirus vaikuttaa lähes kaikkien yrittäjien toimintaan Aurinkorannikolla. Osa on kokonaan kiinni, osa toimii puolivaloilla. Fuengirolan kotikoulu jatkaa toimintaansa supistettuna.

Fuengirolan kotikoulu toimii normaalisti Los Bolichesin kaupunginosassa Centro Finlandian kakkoskerroksessa. Ulkonaliikkumiskiellon takia kotikoulua käydään tällä hetkellä jokaiseen oppilaan omasta kodista käsin.

-Yläkoulun oppilaille tällainen itseohjautuva opiskelu on ihan tuttua puuhaa. Olen antanut tehtävät oppilaille ja he tekevät niitä, lähettävät whatsappilla tarkistettavaksi ja jos tarvitaan neuvoja, otamme ääniyhteyden. Ihan sujuvasti tämä näinkin pyörii, kertoo kotikoulun johtava opettaja Sami Lassila.

Lassila kertoo päivystävänsä tietokoneen äärellä joka päivä klo 10-16.

-Nykyään yläkoululaisille ei anneta valmiiksi pureskeltua tietoa, vaan heitä ohjataan hankkimaan itsenäisesti vastauksia esitettyihin ongelmiin ja kysymyksiin. Tähän etäopiskelu sopii mainiosti.

Myös alakoulun oppilaat ovat saman kaltaisen opetuksen piirissä.

-Pienempien opettaja Anne Rintala on antanut oppilaille päivittäiset tehtävät ja myös he valokuvaavat ne ja lähettävät opettajalle. Anne antaa palautteen ja tarvittaessa neuvoo oppilaita eteenpäin.

Koulunkäynti siis etenee, vaikka Fuengirolan kotikoulun tilat ovatkin toistaiseksi suljettuina. Sen sijaan yritystoiminta kotikoulun osalta kärsii ison kolauksen. Suurin osa oppilaista lähti koronavirusta karkuun Suomeen, opetettavia Espanjaan jäi vain kourallinen.

-Onneksi moni vanhemmista siirsi opetuskuukausia syksylle. Nyt tässä on seuraavat viisi kuukautta sellaista aikaa, että tulovirta on tyystin ehtynyt. Vaikea siitä on yli päästä, mutta jotenkin on selvittävä. Käymme juuri asiointitoimistomme kanssa neuvotteluja siitä, mitkä ovat edullisimmat vaihtoehdot tässä vaiheessa. Hyviä vaihtoehtoja ei ole olemassa, Lassila suree.

Tutustu Fuengirolan kotikouluun täällä: https://www.fuengirolankotikoulu.fi/

Mitä pidit jutusta?
+1
10
+1
2
+1
1
+1
2
+1
3
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa