Urheilu

Ruiskukka pelattiin, iltatilaisuus jouduttiin perumaan

Aurinkorannikon Kokoomuksen järjestämä Ruiskukka golf on yksi vanhimmista yhtäjaksoisesti Aurinkorannikolla järjestettävistä golfkilpailuista. Ensimmäinen Ruiskukka golf pelattiin vuonna 2001. Viime lauantaina järjestetty kilpailu oli juhlakilpailu ja järjestyksessään kahdeskymmenes.

 

Tänä vuonna kilpailu pelattiin historiallisella Parador Old Course kentällä. Kentän historia ulottuu kauas ajassa taaksepäin ja se on ollut monien suurkilpailuiden näyttämönä. Kenttä on avattu vuonna 1925, mikä tekee siitä yhden Espanjan vanhimmista golfkentistä.

Heikki Sarso Paradorin kasin bunkkerissa. Tässä esteessä on vieraillut jokainen, joka on useammin kuin kerran kentän pelannut.

Kentälle on luontaista runsas puusto, pääasiallisesti suuria eucalyptuspuita, mikä on poikkeuksellista aurinkorannikon golfkentillä. Myös meri on näkyvissä useimmilla väylillä. Merenrannalle rakennettu kenttä on layoutiltaan ja rakenteeltaan paljolti samankaltainen kuin lajin alkuperämaiden linkskentät.

Paradorin yleiskuva on tasainen. Se on rakennettu entiselle merenpohjalle.

Ruiskukka golf on aina ollut parikilpailu ja se on vuosien saatossa kokenut vain pieniä muutoksia. Merkittävä osa tätä ainutlaatuista kilpailutapahtumaa on aina ollut pelin jälkeinen gaalaillallinen, jossa palkitaan pelaajia useissa eri kategorioissa. Tänä vuonna valitettavasti iltatilaisuus jouduttiin peruuttamaan aivan viime hetkellä, sillä sen järjestäminen olisi ollut vallitsevissa olosuhteissa vastuutonta.

Kilpailu pelattiin erittäin hyvissä olosuhteissa ja kentän henkilökunta oli kisaa varten virittänyt greenit erittäin nopeiksi ja kentän lyöntipaikoiltaan pitkäksi, mikä merkittävästi lisäsi pelaamisen haastetta. Kilpailumuoto oli kahden henkilön joukkueina pelattu Best Ball. Pelaajia oli saapunut paikalle paikalle peräti 62 eli joukkueita oli yhteensä 31.

Palkinnot jaettiin tällä kertaa kentän klubilla, koska iltatilaisuus jouduttiin koronaviruksen takia perumaan.

Tässä tulokset:

Voittaja Tapsa Paarma ja Pertti Lahtivuori 47 pistettä
Toinen Seppo Siren ja Jokke Pilvinen 44 pistettä
Kolmas Timo Viljamaa ja Sisko Ahtola 44 pistettä

Lähimmäs lippua Miehet Reikä 6 Mikael Vainio
Lähimmäs lippua Naiset Reikä 13 Liisa Vainio
Lähimmäs lippua Miehet Reikä 13 Jorma Laakkonen
Pisin draivi Miehet Reikä 10 Marja-Leena Ruopuro
Pisin draivi Naiset Reikä 10 Kosti Uusitalo
Paras Scratch 82 lyöntiä Markku Kukkonen

 

Teksti ja kuvat: Ismo Toivanen

Mitä pidit jutusta?
+1
23
+1
0
+1
3
+1
4
+1
1
+1
8

Kolumnit

Pääkirjoitus

Herätään henkiin

  Seitsämän kuukautta sitten Espanjassa otettiin käyttöön poikkeustilalait. Poikkeustila julistettiin perjantaina...

Viikon kysymys

Mikä maa on mielestäsi hoitanut koronakriisiä parhaiten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa