Uutiset

Koronavirus saapui myös Andalusiaan

Espanjan ensimmäinen paikallisesti tartunnan saanut koronaviruspotilas on löytynyt Sevillasta.

 

Andalusian maakunnan julkisen terveydenhuollon johto on ilmoittanut, että sen alueelta on löytynyt ensimmäinen koronaviruspotilas, joka ei ole saanut tartuntaa ulkomailla, vaan Espanjassa. Kyseessä on 62-vuotias mies, joka hakeutui sairaalahoitoon keuhkokuumeen vuoksi helmikuun 20. päivänä. Huelvassa asuva mies ei ole käynyt lähiaikoina ulkomailla. Viranomaiset epäilevät, että hän on saattanut saada tartunnan osallistuessaan Málagassa pidettyyn kokoukseen.

Tällä hetkellä miestä hoidetaan Virgen del Rocíon yliopistosairaalassa Sevillassa. Viranomaisten mukaan potilaan tila on vakaa, ei vakava. Häntä pidetään eristyksissä terveysministeriön ohjeiden mukaisesti.

Se, että kyseinen potilas on saanut tartunnan Espanjassa, vahvistaa epäilystä, joka terveysviranomaisilla on ollut jo jonkin aikaa. Nimittäin että koronavirus on saapunut Espanjaan jo useita päiviä ennen sen toteamista.

Tästä huolimatta julkisen terveydenhuollon johtaja José María de Torres on rauhoitellut yleisöä. Hänen mukaansa Andalusia on valmis hoitamaan eteen tulevat koronavirustapaukset.

– Ammattilaisemme ovat täysin koulutettuja ja ajan tasalla taudin hoidosta. Viime viikkoina olemme myös järjestäneet tehokurssin aiheesta, ja sen ovat käyneet kaikki Andalusian alueen terveydenhoidon ammattilaiset, Torres kertoi.

Espanjan epidemiologiayhdistyksen puheenjohtaja Pere Godoy on myös sitä mieltä, ettei paniikkiin ole syytä.

– Koronaviruksen aiheuttama kuolleisuus on melko alhainen, 2-3% ja Kiinan ulkopuolella vielä alhaisempi. Vaikka viruksen tarttuvuus ei olekaan vähäinen, se ei myöskään ole räjähdysmäinen. Emme tule näkemään tuhansien potilaiden ylikuormittamia sairaaloita, Godoy totesi El Paísin haastattelussa.

Lähipäivinä on tarkoitus kutsua koolle työterveys- ja työturvallisuuskomitea, joka tiedottaa ammattiliitoille ja työntekijöille koronaviruksen aktiivista tarkkailua koskevasta suunnitelmasta.

Lisäksi julkisen terveydenhuollon johtaja José María de Torres muistutti, ettei ihmisten kannatta uskoa kaikenlaisia sensaatiohakuisia huhupuheita, vaan turvautua luotettaviin lähteisiin.

– Jos jollakulla on kysyttävää tai epäilyksiä aiheeseen liittyen, Salud Responden numerosta 955 54 50 60 saa luotettavat vastaukset ja toimintaohjeet, Torres muistutti.

Turismiala huolissaan

Espanjan matkailuala alkaa olla huolissaan koronaviruksen vaikutuksista maan turismiin. Viruksen leviäminen Pohjois-Italiaan on saanut turismista elävän Etelä-Espanjan varpailleen. Epidemian aiheuttamia vaikutuksia alkaa jossain määrin jo näkyä. Viranomaisilla on tiedossa, että jotkut espanjalaiset ovat peruneet jo varaamiaan matkoja Pohjois-Italiaan, nimenomaan koronaviruksen pelossa. Koronatapausten lisääntyminen esimerkiksi Andalusiassa tullee vääjäämättä vaikuttamaan alueen matkailuun.

Espanjan matkailuala on tällä hetkellä huolissaan reilun kuukauden päässä häämöttävästä pääsiäisviikosta. Semana santa on perinteisesti vahvaa aikaa turismille ja varsinkin etelässä jonkinlainen kesäkauden avaus. Jos sitä ennen alkaa esiintyä runsaasti tartuntatapauksia, vaikutukset voivat olla arvaamattomat.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
191
+1
10
+1
4
+1
11
+1
83
+1
16

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Saanut?

  Itselleni on aina sana saanut, merkinnyt positiivista tapahtumaa. Saanut ison...
Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Kumpi voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa