Blogi Pääkirjoitukset

Yöjuna tarpeeseen

Junayhteys Fuengirolan ja Málagan välillä paranee. Jatkossa kotiin Málagan reissulta pääsee pikkutunneilla, näin aluksi tosin vain sesonkiaikoina. Mikäli väkeä yöjuniin riittää, aika nopeasti tehtäneen päätöksiä aikataulujen muuttamisesta ympärivuotiseksi. Ainakin viikonloppuisin kysyntää luulisi olevan.

Uudistus on tervetullut. Se laajentaa Aurinkorannikon asukkaiden elinpiiriä olennaisesti. Tällä hetkellä viimeinen juna lähtee Málagan suunnasta heti yhdentoista jälkeen illalla. Espanjalaisittain tuo on vasta alkuiltaa. Esimerkiksi malagalaiset ravintolat avaavat ovensa vasta kahdeksan jälkeen, joten kunnon illallista ei ole voinut junaliikenteen varaan jättää. Myös konsertit, teatteritapahtumat ja muut kulttuuririennot tuppaavat täällä venähtämään lähelle puolta yötä.

Lentokentän saavutettavuuteen uudistus vaikuttaa myös olennaisesti. Monet lennot varsinkin sesonkiaikoina laskeutuvat vasta myöhään illalla. Kuluttajalle on iso säästö matkata Benalmádenaan tai Fuengirolaan junalla. Tällä hetkellä taksi on lähes ainoa vaihtoehto.

Kuluttajia uudistus palvelee, mutta aina on myös häviäjiä. Tässä yhtälössä tappion kokevat taksiyrittäjät. Espanjalaiset taksikuskit ovat tunnetusti tulisieluista väkeä. Uberin tullessa markkinoille marmatus oli melkoinen. Tuolloin koettiin taksilakkoja ja jopa pienimuotoisia väkivaltaisuuksia. Ubereita ja muita uusia kuljetusautoja pysäyteltiin ja häirittiin.

Junia taksikuskit eivät varmasti ryhdy pysäyttelemään, mutta kitinää ja napinaa varmasti kuullaan. On selvää, että myöhäinen junayhteys syö taksikuskien leipää.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
64
+1
3
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa