Koronaviruksen seurauksia – Golfbusiness pysähtyi

Itsekin intohimoinen golfari Seppo Lukkari joutuu nyt tyytymään olohuoneen puttimattoon.

-Kun Air Finland meni aikoinaan konkurssiin, luulin että pahin mahdollinen meille on tapahtunut. Kaikki näytti romahtavan. Olin väärässä, korona on paljon pahempi. Air Finlandista ja tuhkapilvestä selvittiin, niin tästäkin, sanoo Seppo Lukkari Par1:stä. Par1:n liiketoiminta perustuu noin 75-prosenttisesti golfiin ja sen mukana myytäviin oheispalveluihin. Ulkonaliikkumiskielto ja matkustusrajoitukset lopettivat koko toiminnan yhdessä yössä.

-Töitä on kyllä riittänyt. Teemme peruutuksia ja palautamme rahoja asiakkaille. Erityisen mieltä ylentävää hommaa tämä ei ole. Onneksi sentään moni asiakas on siirtänyt matkansa syksyyn, se luo uskoa tulevaisuuteen. Mieltä lämmittää erityisesti sellaiset pitkäaikaiset asiakkaamme, jotka eivät pyydä maksettuja rahojaan takaisin, vaan sanovat, että käytetään ne sitten seuraavaan reissuun.

Golfin välittäminen on erityisen haavoittuva ala tämän tyyppisen kriisin tapahtuessa. Par1 on maksanut suuret depositiot kentille oletuksena maalis-huhtikuun golfturistien boomista. Ne rahat ovat nyt sisällä ja niitä päästään käyttämään todennäköisesti vasta syksyllä.

-Ilman ulkopuolista lisärahoitusta tästä ei selviä millään. Täytyy katsella hetki, miten Espanjan valtio tukee yrittäjiä. Olen ymmärtänyt, että tarjolle tulee edullista valtion takaamaa lainaa. Muitakin rahoitusmalleja onneksi on olemassa. Velkarahalla kriisin yli selviäminen on kuitenkin ikävä vaihtoehto. Vuosia kerätyt puskurit sulavat.

Par1 toimii kriisinkin aikana puhelimitse, sähköposteilla ja netin välityksellä.

– Miia Paukkunen ja minä teemme töitä toimistolla jatkuvasti. Nyt on hyvää aikaa tehdä kuntoon kaikkia sellaisia asioita, joita on ollut tarkoitus tehdä aiemmin. Sitä paitsi nyt on hyvä aika tehdä varauksia syksylle, Lukkari vinkkaa Suomessa oleville golfasiakkailleen.

Par1 toimii kriisinkin aikana. Miia Paukkunen päivystää toimistolla, jonne voi tulla yksi asiakas kerrallaan. Enimmäkseen pyritään hoitamaan kontaktit puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.

PAR1 sivut löytyvät täältä: https://par1golf.com/

Antti Pekkarinen

 

Mitä pidit jutusta?
+1
23
+1
3
+1
1
+1
1
+1
5
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa