Hyvinvointi Koronaseuranta

Kaisan karanteenijumppa

Tiesitkö, että lihaskunto nousee todella nopeasti, kun harjoitat sitä säännöllisesti kaksi - kolme kertaa viikossa. Jos koet että kuntosi on päässyt rapistumaan todella huonoksi, niin lohdullista on, että mitä huonompi kunto on ja varsinkin lihaskunto, sen nopeammin se nousee.

 

 

Tässä muutama liike helppoon kotijumppaan. Karanteenin aikana ei kannata päästää itseään rapakuntoon.

1. Reisilihakset

Asetu istumaan tuolille leveään haara-asentoon. Jos sinulla on kulumaa polvissa, niin voit auttaa seisomaan nousua käsillä jaloista tukien ja samalla eteenpäin kumartuen. Mitä matalammalta tuolilta teet ylösnousun, sen rankempi liike on.

2. Jalkaliike ja tasapaino.

Jos tuolilta ylösnousu tuottaa vaikeuksia jätä se väliin ja tee tämä reisilihasliike.
Asetu seisomaan seinän tai jonkun tukevan huonekalun viereen ja ota siitä tuki. Jännitä vartalo tiukaksi ja siirrä paino tukijalalle. Nosta selkä suorana, vatsa tiukkana jalkaa ylös ja laske alas. Jos haluat vaikeuttaa liikettä, pyöritä jalkaa suuressa kaaressa vartalon etupuolella samalla pitäen paino tukijalalla ja vartalo tiukkana.

3. Rintalihakset, kädet ja ylävartalo.

Asetu seisomaan lähelle seinää. Jännitä vartalo tiukaksi, koukista käsiä ja laskeudu seinän lähellä. Pidä samalla koko kroppa tiukkana. Työnnä takaisin ja tee sama uudelleen.

4. Vatsaliike

Istu tukevalle tuolille ja nosta ristikkäinen kyynärpää ja polvi yhteen vartalon etupuolella. Saat lisää tehoa liikkeeseen, kun yrität nostaa polven mahdollisimman ylös ja pysäyttää liikkeen hetkeksi ylhäällä ennen alas vientiä.

Tee kaikki liikkeet 2 – 3 x 10 kertaa
Ensi viikolla hieman vaativampi jumppa.

Kaisa Saarentola on 63-vuotias liikunnan moniosaaja. Hän on uransa aikana toteuttanut useita valtakunnallisia liikunta- ja terveystapahtumia sekä kampanjoita. Tällä hetkellä hän työskentelee FugeTeam Lauro golffissa kuntovalmentajana ja ohjaa kahvakuulatunteja ja kehonhuoltoa.

Kuvat otti Kaisan aviopuoliso Tapani Saarentola, kuka muukaan, kun kotikaranteenissa ollaan.

Mitä pidit jutusta?
+1
94
+1
22
+1
3
+1
0
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa