Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 20.1.2020

 

Espanjaan on tänään saapumassa Gloria-niminen talvimyrsky, joka voi aiheuttaa paikoin koviakin tuhoja ja ongelmia. Costa Blancalle povataan jopa 8 metrin aaltoja.

Kommentti: Jos olet varannut surffaus- tai riippuliitokurssin alueelta tälle viikolle, kannattaa harkita kurssin siirtämistä ja perumista.

Osa suomalaislehdistä on korjannut uutisointiaan koskien Espanjan häviötä Kreikalle pakettimatkojen suosion suhteen vuonna 2019. Aiemmin Suomessa uutisoitiin että Kreikka olisi ohittanut Espanjan suosituimpana matkakohteena, mutta kyse oli siis pakettimatkoista.

Kommentti: Lienee itsestäänselvyys, että näissä uutisissa asia oiottiin heti ”kättelyssä”…

Viime aikoina Espanjaan muuttaneet suomalaiset ovat saanee laajaa julkisuutta Suomessa ja joskus unelmien muutto Espanjaan paljastuu joksikin muuksi, mitä on kotosuomessa ajateltu. Asiasta on alettu kirjoittaa entistä enemmän ja moni rohkea yksilö onkin tullut omalla naamallaan julkisuuteen kertomaan pettymyksistään ja ongelmistaan sopeutumisessa espanjalaiseen kulttuuriin. Useimmiten ongelmien syinä mainitaan paikallinen byrokratia ja yhteiskunnan toiminta.

Kommentti: Yksi keskeinen ongelma lienee monilla se, ettei asioita ole haluttu, jaksettu tai edes vaivauduttu selvittämään kunnolla ennakkoon. Moni lukee yhden artikkelin perheestä, joka muutti talveksi Espanjaan ja kokeilee samaa kylmiltään perässä. Sitten ihmetellään kun homma ei toimi.

Henk. koht. totean että esim. lapsiperheen muutto voi vaatia jopa puolen vuoden valmistelun mikäli ikäviltä yllätyksiltä halutaan välttyä ja silti vaaditaan joustoa monissakin tilanteissa. Joten jos et ole valmis valmistautumaan kunnolla muuttoon ulkomaille, etkä ole valmis joustamaan, kannattaa muuttoaikeet haudata heti alkuunsa.

Kuolleen Julen-pojan vanhemmat ja asiaan liittyvän maa-alueen omistaja David Serrano ovat alustavien tietojen mukaan päässeet sopimukseen rahallisesta korvauksesta, joka ilmeisesti estää aiheeseen liittyvän oikeudenkäynnin maanomistaja Serranoa kohtaan.

Kommentti: Toteutuuko Julenin vanhempien kohta vuode vaatima ”oikeus”, jos asiasta sovitaan rahalla…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa