Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 12.2.2020

 

Espanjassa asuntojen kappalemääräinen myynti laski vuonna 2019 noin 3,3%. Huippulaskuihin on vielä matkaa, sillä vuosina 2008 ja 2009 laskua tuli vuositasolla yli 20%.

Espanjan futisikoni ja kenties maan tunnetuin ja suosituin maalivahti Iker Casillas asettunee ehdolle maan jalkapalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Iker kertoi aikeestaan tällä viikolla ja on tiettävästi pyytänyt vanhoilta pelikavereiltaan tukea kampanjaansa. Tämänhetkinen puheenjohtaja on saanut laajalti kuraa niskaansa siirrettyään suositun Copa del Reyn (cupin) otteluita ulkomaille sellaisiin kohteisiin, jonne espanjalaisella rahvaalla ei ole ollut varaa matkustaa.

Kommentti: Jollei ihmeitä tapahdu, Iker valitaan haluamaansa virkaan heti kun mahdollista. Iker vetoaa perin suuresti espanjalaisiin juurikin tunteellisuutensa vuoksi.

Uuden Espanjan työtuomioistuimen päätöksen mukaan työnantajalla olisi oikeus vähentää työntekijän tupakointiin kuluttama aika hänen työtunneistaan ja palkastaan. Espanjan media ei ole vielä tarttunut kunnolla aiheeseen.

Kommentti: Asia on maan laajuisesti niin merkittävä, että se todennäköisesti käsitellään uudelleen Espanjan korkeimmassa oikeudessa. Ottaen huomioon sosialistien vahvan otteen hallituksessa saatetaan asiaan liittyviä lakeja muuttaa, mikäli oikeuden päätökset eivät miellytä hallitusta tai oikeammin todettuna äänestäjiä… Aiheesta materiaalia kiinnostuneille hakusanalla: ”Galp+fumar”

Tämän kuun loppupuolelle Barcelonaan suunnitellut mobiilialan suurmessut saattavat peruuntua kokonaan koronaviruksen aiheuttaman pelon vuoksi. Useat suuryritykset ovat peruuttaneet osallistumisensa em. tapahtumaan ja järjestävä taho ilmoittanee perjantaina peruuko se tapahtuman kokonaan.

Kommentti: Yksi taustalla vaikuttava syy lienee se, että viruksen supertartuttajaksi nimetyn Steve-nimisen miehen tiedetään käyneen Barcelonassa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
7
+1
0
+1
0
+1
4
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa